Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kanári-szigetek előtt Nyíregyházán lesz dolga Érdi Tibornak

| 2020. 10. 28. | 17:13:00
Reménykedik, hogy nem lesz annyira esős az időjárás, mint tavaly.
A Kanári-szigetek előtt Nyíregyházán lesz dolga Érdi Tibornak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A győzelemért száll harcba saját kategóriájában a jövő hétvégén Nyíregyházán sorra kerülő rali Európa-bajnoki futamon ifj. Érdi Tibor, az ERC2-es géposztály címvédője és kétszeres bajnoka. A versenyző az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott, abban reménykedik, hogy nem lesz annyira esős az időjárás, mint tavaly, de az előző évihez képest másképpen is készül az idei eseményre.

Alapvetően is nagyon-nagyon nehéz ez a verseny, talán a legnehezebb az egész szezonban, és ha ezt az időjárás még inkább megbolondítja, akkor tejesen kiszámíthatatlanná válik az egész. Igyekszem kizárni most, hogy ez a hazai futamunk, mert tavaly talán többet akartam kihozni belőle, mint amennyit érdemes lett volna

- mondta a versenyző, és hozzátette, ugyanúgy készül most a nyíregyházi viadalra, mint az összes többire, és csak arra koncentrál, hogy a győzelemért harcolhassanak.

A Lettországban és Portugáliában rendezett Eb-futamokon is győztes Érdi elmondta, Csökő Zoltán lesz a navigátora a Rally Hungaryn, valamint az idény hátralévő részében is. Csökő Lettország után váltotta Kovács Szabolcsot, utóbbi nem tudta vállalni a további szereplést.

Nyíregyháza után a Kanári-szigetekre is a kategóriagyőzelemért utazik majd el a páros, és Érdi azt mondta, ha valahol nem a tervek szerint sikerül a versenyük, akkor egy lehetőségük még lesz a javításra. Az ERC2-es kategóriában a szabályok szerint az öt viadalból a négy legjobb eredményt veszik figyelembe, azok alapján alakul ki a végeredmény. Érdiék eddig mindkét sikerüket maximális pontszámmal aratták, és vezetik az összetett pontversenyt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés