Hirdetés

Hirdetés

Hét napig folyamatos pezsgésben lesz Debrecen

2015.08.10. 14:55

Hét napig folyamatos pezsgésben lesz Debrecen

A Debreceni Virágkarnevál legtöbb programja a Nagyerdőre költözik.

Hirdetés

A virágkarneválon fellépő Feeling Táncstúdió gyönyörű táncosai és a Lángoló Csigák tűzzsonglőreinek produkciójával egybekötve tartotta meg Komolay Szabolcs Debrecen és Huszár István Nagyvárad alpolgármestere, illetve Bódor Edit, a Kölcsey Központ igazgatója és Molnár László, a Hotel Lycium éttermének vezetője augusztus 10-én, hétfőn az augusztus 15-én induló Karneváli Hét és Debreceni Virágkarnevál sajtótájékoztatóját.

Minden eddiginél több kocsi lesz

Az idei virágkarnevál az induló kocsik tekintetében minden eddigi rekordot megdönt: összesen tizenhat virágkocsi gazdagítja a menetet. Az összeállítások fő tematikáját a debreceni történelem és az új beruházások ötvözete ihlette - a hangsúly Debrecen megújult terein, létesítményein lesz. Igazi technikai újdonsággal szolgál a National Instruments és Debrecen város közös kocsija, ahol virágszirom szőnyeg felett drón-méhecskék fognak repkedni. Nagyvárad és Debrecen immár hagyományosan idén is indít közös virágkocsit, és szintén a hagyomány szerint augusztus 21-én öt kocsi át is gurul a szomszéd városba, ahol a Nyitott ablak Európára című felvonuláson vesznek részt. Igazi kuriózum, hogy a debreceni katolikus megújulás háromszázadik évfordulója alkalmából a katolikus egyház is indít virágkocsit.  

A Nagyerdőn lesz a legtöbb program

Az idei karneválon a legtöbb program kiköltözi a Nagyerdőre. Így például a családosokat, kisgyerekeseket vonzó Lurkó Liget a Nagyerdei Szabadtéri Színpad köré települ, de a Színezd át debreceni programjai is itt kapnak helyet. A Cseh Sörkertet is a Nagyerdő zöldövezetében élvezhetjük, és minden este lesz koncert a Nagyerdei Szabadtéri Színpadonon olyan nevekkel, mint például a PASO, a Tátrai Band és Horváth Charlie, Oláh Gergő, Falusi Mariann, Szakcsi Lakatos Béla vagy Vastag Tamás.

Hét napon keresztül folyamatos pezsgésben lesz a város

A Karneváli Hét augusztus 15-én indul, az Értéksziget programjaival, ahol a Hajdú-Bihar megye települései mutatkoznak be a Békás-tó partján felállított színpadon. Felsorolni, átlátni is nehéz, milyen sok és sokszínű rendezvény lesz augusztus 21-én éjszakáig a cívisvárosban, ebben segít részletes programajánlójával a Debreceni Virágkarnevál honlapja.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés