Megválasztották az új magyar szövetségi kapitányt

2016.12.15. 17:33

Megválasztották az új magyar szövetségi kapitányt
Märcz Tamás (szemben) ályafutása jelentős részét olasz élkluboknál töltötte (Fotó: utanpotlassport.hu)

Kettős állampolgár, olimpiai bajnok.

Hirdetés

Hirdetés

Märcz Tamás lett a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya Benedek Tibor távozását követően. A szakembert a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének csütörtöki ülésén választották meg titkos szavazással.

Märcz Tamás 42 éves, Sydney olimpiai bajnoka, világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok.

Négyszeres magyar és kétszeres olasz bajnok. Pályafutása jelentős részét olasz élkluboknál töltötte, kettős, magyar és olasz állampolgár, nem sokkal a londoni olimpia előtt még az olasz válogatott centere volt. Játékos-pályafutásának befejezése óta, jelenleg is a BVSC vezetőedzője. 2014-től a kapitányváltásig Merész András másodedzőjeként dolgozott a magyar női válogatott mellett.

A kapitányjelöltek névsora:
Cseh Sándor, Dabrowski Norbert, Fodor Rajmund, Gyöngyösi András, Teodoro Hadziteodoru, Lukács Dénes, Märcz Tamás, Igor Milanovics, Szécsi Zoltán, Tóth Gyula, Vad Lajos, Vidumanszky László, Vincze Balázs.

Az előző szövetségi kapitány, Benedek Tibor a riói olimpián elért, csalódást jelentő ötödik hely után döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg december 31-én lejáró szerződését, pontosabban nem nyújtja be pályázatát a posztra.

válogatottvízilabda

Hirdetés

Szóljon hozzá!