Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy rendőr tanúvallomása: Magyar Péter újabb bejegyzésében Deutsch Tamásról ír

Cívishír | 2024. 03. 28. | 17:59:11
A Fidesz EP-listavezetője többször is kábítószer hatása alatt állhatott – ez derül ki a leírtakból.
Egy rendőr tanúvallomása: Magyar Péter újabb bejegyzésében Deutsch Tamásról ír
Deutsch Tamás (Fotó: Deutsch Tamás Facebook-oldala)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Tisztelt Miniszterelnök Úr! Szándékosan alázza meg a saját „polgári, konzervatív, jobboldali” szavazóit azzal, hogy Deutsch Tamást jelöli a Fidesz EP-listájának az élére? – tette fel a kérdést Magyar Péter március 28-i Facebook-posztjában. – Azt a Deutsch Tamást, akiről egy 2015-ös bírósági eljárásban az alábbi írásbeli tanúvallomást tette egy rendőr – szól a poszt bevezetője.

„1998-tól dolgoztam a BRFK kábítószerbűnözés elleni osztályán, mint nyomozó. 1998 nyarának végén, augusztusban érkezett egy információ arról, hogy a XVI. kerület, Sashalomban található masszázsszalonban kábítószer-terjesztés és -fogyasztás zajlik rendszeres jelleggel. Konkrétan heroinról és kokainról volt szó. Az információ feldolgozását követően akciót szerveztünk a helyre. A késő esti órákban az egységünk megjelent, igazoltattuk a bent tartózkodókat, emlékezetem szerint néhány személyt elő is állítottunk, illetve kábítószergyanús anyagokat foglaltunk le. Azt tapasztaltuk, hogy az egyébként számunkra ismeretlen vendégek között ott tartózkodik Deutsch Tamás is. Klinikai tünetek alapján, megítélésem szerint kábítószer hatása alatt állhatott, viselkedése zavart volt, beszéde összefüggéstelen. A mentelmi jogra való tekintettel vizsgálatot nem végezhettünk rajta, nem igazoltathattuk, de munkám során rengeteg olyan emberrel találkoztam, aki hasonló tüneteket produkált, és később bebizonyosodott róluk, hogy kábítószert fogyasztottak. Kokaint és heroint abban a helységben is találtunk, amelyben Deutsch Tamást tartózkodott” – olvasható a bejegyzés első részében.

A rendőr tanúvallomásában úgy folytatta, a politikust kivitték az épületből, vele szembeni intézkedésre nem volt lehetőségük, hiszen országgyűlési képviselő révén mentelmi joga volt. Azt írta az egyenruhás, hogy sokan voltak a környéken, az akció felébresztette a környék lakóit.

„Deutsch fejét letakarva gondoskodtunk az elszállításáról. Az események további alakulása előttem ismeretlen. Pár hónappal a sashalmi eset után ismételten információt kaptunk, hogy a Margit utcában üzemel egy kupleráj, ahol kábítószer-terjesztés és -fogyasztás zajlik. Kiérkezésünk után a helyszínen kokaint találtunk. Az ott tartózkodó személyeket igazoltattuk. Közöttük Deutsch Tamást ismertük fel, viselkedése ismét zavart volt, tudatmódosító szer hatása alatt lehetett. Ám mentelmi joga miatt őt nem igazoltathattuk, és nem állíthattuk elő. Parancsnokunk gondoskodott az elszállításáról. Mindkét esetben a kábítószer terjesztésén és fogyasztáson túl az illetékes szakszerv több személy ellen is lefolytatott eljárást üzletszerű kéjelgés és üzletszerű kéjelgés elősegítése gyanújával.” – zárul a bejegyzés.

Azt nem tudni, Magyar Péter hogyan szerezte meg a jelentést és azt sem, hogy az valós-e.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés