Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan válaszd ki az új mosógépedet?

Szabolcsihír | 2024. 04. 30. | 08:12:39
XXX
Hogyan válaszd ki az új mosógépedet?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindenkinek eljön az életében az a pillanat, amikor a legkedvesebb háztartási segédje felmondja a szolgálatot és a szerelő is azt mondja: “vegyél egy újat”! Ez az a mondat, amit nem akarunk hallani soha.

Jöhet a fejvakarás, mert meg kell találni a méltó utódot. Sok elmélet kering a neten arról, hogy vajon melyik mosógép a legjobb választás. Vajon az elöltöltős a jobb vagy a felültöltős? Segítünk kiválasztani a neked valót néhány szempont alapján.

A választás legfontosabb szempontjai

Egy alaposan átgondolt döntés meghozatalakor ilyen esetben nagyon sok dolgot figyelembe kell venni, mire megtalálod az álomgépedet. A Pepita.hu mosógépei között válogathatsz kedvedre, mert eszméletlen nagy választékuk van. 

Akár tetszik, akár nem, vannak olyan paraméterek, amiken nem tudunk változtatni. Az egyik ilyen a mosógép leendő helye. Mindamellett, hogy nagyon fontos az ára is, nem mindegy az sem, hogy mennyi helyünk van a masinának. Az elsődleges feladatod, hogy pontosan mérd le, mekkora hely áll rendelkezésre az új barátodnak.

Minden családban más és más mosási szokások vannak. Éppen ezért a gép kapacitása is prioritást élvez. Minden nap megy nálad a mosógép? Akkor a gép kapacitásának nem kell túl nagynak lennie. Viszont a heti egynapos mosásnál igenis számít, hogy a lehető legtöbb ruhával meg tudd tömni a kicsikét.

Milyen előnyökkel rendelkeznek az egyes típusok?

Elöltöltős verzió előnyei:

  • Pakolhatsz a tetejére is, így kapsz egy plusz rakodófelületet plusz polcok nélkül is
  • Könnyen hozzáférsz egy pici fürdőszobában is
  • Könnyű a ki- és bepakolása, így az idősebbeknek és mozgáskorlátozottaknak is jó

Felültöltős mosógépek előnyei:

  • Általában nagyobb a kapacitásuk, ezért egyszerre több ruhát tudsz kimosni
  • Gyakori, hogy kevesebb vizet használ a mosáshoz, így energiahatékonyabb is
  • Akad olyan is, amikor egy felültöltős változat rövidebb mosási időt vesz igénybe

Melyik része megy tönkre leghamarabb?

  • Elöltöltős betegségek

A leggyakoribb meghibásodási diagnózisok között szerepel, hogy az ajtózár tönkremegy, így a ruhákat nem tudjuk kiszabadítani, mert nem nyílik ki az ajtó.

A vízelvezető szivattyú meghibásodása is nagyon gyakori. A dugulása esetén egyszerűen nem kap elegendő vizet a gép, vagy rosszabb esetben egyáltalán nem.

Az adagoló rendszer elektronikája is sok esetben tönkremehet, ami megnehezíti a mosószer és az öblítő adagolásának folyamatát.

  • Felültöltős hibák

A dobcsapágy meghibásodása a No1. Jellemzően akkor fordul elő a leggyakrabban, ha hosszú távon túl van terhelve a masina.

Egy felültöltős mosógép esetében többször fordulhat elő egyensúlyprobléma a centrifugálás során, ami nagyon könnyen a mosógép sérüléséhez vezethet.

Abban az esetben, ha szivárog a víz valahol, akkor nagy valószínűséggel a vízszintszabályzó szelep a bűnös.

A döntés rajtad áll, de ezeket a szempontokat mindenképpen vedd figyelembe, amikor a következő mosógépedet szeretnéd munkába állítani.

Hirdetés
Hirdetés