Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos tippek reptéri parkoláshoz

| 2024. 04. 12. | 11:27:09
XXX
Hasznos tippek reptéri parkoláshoz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha utazni készülünk, számtalan dolgot át kell gondolnunk indulás előtt, emiatt a reptéri parkolás kérdése sokszor a lista végére kerül. Nem érdemes azonban erről elfeledkezni, mivel sok pénzt és időt is veszíthetünk, ha végül parkolóhely nélkül maradunk. 

A következő tippek segíthetnek abban, hogy a reptérre való kijutás többé ne legyen nyűg, ezáltal maga az utazás is sokkal kellemesebben indulhat. 

1. Foglaljunk időben!

Talán mondanunk sem kell, hogy a legtöbb parkoló állandóan tele van, és lehetetlen szabad helyet találni. Nincs ez másként a repülőtéren történő parkolás esetén sem, így kiemelten fontos, hogy időben adjuk le foglalásunkat. Ezzel nemcsak, hogy garantálhatjuk a helyünket, hanem akár pénzt is spórolhatunk, ha igénybe tudunk venni előfoglalási kedvezményeket. 

A Budapest Reptér Parkoló reptéri parkolás szolgáltatását elegendő a helyszínen kifizetni, a foglalás leadásakor nem terhel minket költség. Célszerű lehet már a repülőjegy megvásárlását követően elintézni az online helyfoglalást, így megkímélhetjük magunkat attól, hogy az utazás előtti pár napban kelljen hívogatni a parkolókat, és kétségbeesetten keresni egy szabad helyet. 

Akkor sem veszíthetünk semmit, ha a parkolásról később mégis meggondoljuk magunkat, hiszen díjmentesen lemondhatjuk a leadott foglalást. Ha végül azonban így döntünk, fontos, hogy időben leadjuk az erre vonatkozó módosítást, így nem vesszük el az értékes helyeket másoktól. 

2. Keressük meg a számunkra ideális parkolót

Mivel ma már több alternatíva is a rendelkezésünkre áll, ha a reptér közelében szeretnénk hagyni autónkat, felmerülhet a kérdés, hogy mégis mi alapján válasszunk. Általában 3 fő szempont van, amit ilyenkor érdemes mérlegelni:

  • Parkolás díja
  • Repülőtértől való távolság
  • Adott parkolóról alkotott vélemények, ügyfél-elégedettség

Evidens lehet, de célszerű a foglalás előtt több szolgáltató árait is megnézni. A legtöbb parkoló weboldalán ma már elérhető olyan online kalkulátor, amely segítségével könnyedén ki tudjuk számolni, hogy az adott időszakra pontosan mekkora parkolási díjat kell majd fizetnünk. Ugyanakkor ne hagyatkozzunk tisztán az árra, próbáljunk utánajárni, hogy az adott cég mennyire nyújt minőségi szolgáltatást, gondolunk itt például arra, hogy megfelelően őrzött-e a parkoló, illetve hogy mennyire pontos a transzfer. Hiába olcsó egy parkoló, ha például önhibánkon kívül nem érünk ki időben a terminálhoz. Ezenfelül ellenőrizzük azt is, hogy mennyi időbe telik kiérni a helyszínről a reptérre. 

3. Nem mindig a legdrágább a legjobb!

Ne feledjük, hogy nem mindig a legdrágább szolgáltató nyújtja a legminőségibb szolgáltatást. Fontos azt is nézni, hogy minden utasnak más elvárásai vannak a parkolásra vonatkozóan, így előfordulhat, hogy nekünk más cég lesz a szimpatikus, mint amit ismerőseink ajánlanak. 

Ha szem előtt tartjuk a fenti szempontokat a választásnál, biztosak lehetünk benne, hogy a számunkra legideálisabb megoldás mellett döntöttünk. Ezt követően pedig nincs más hátra, minthogy várjuk az utazás napját!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés