Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kapával akarta megölni ismerőse kutyáját Nyírbátorban

Cívishír | 2024. 02. 27. | 07:29:47
Szerencsére időben érkeztek a rendőrök. Egy személy ellen emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség.
Kapával akarta megölni ismerőse kutyáját Nyírbátorban
A járőrök ebből a gödörből húzták ki az ebet (Fotó: ügyészség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A férfi nem akarta gondozni az özvegyasszony kutyáját, inkább a pusztulását kívánta – állatkínzás miatt kell felelnie. A vádirat lényege szerint a férfi az asszony elhunyt férjének ismerőse volt. Mivel az özvegynek nehezére esett gondozni a kutyát, megkérte a vádlottat, hogy próbáljon valamilyen megoldást találni. 2023. május 21-én délután a férfi elment a nő nyíradonyi házához, megbeszélésük után pedig az asszony megkérdezte tőle, hogy elviszi-e a kutyát.

A vádlott kiment a házból, és a melléképület mellett egy kapával többször megütötte az eb fejét, amitől az állat vérezni kezdett, majd elájult. A vonyításra kiment a házból az asszony és számon kérte a férfit, hogy mit tett az állattal, aki csak annyit mondott, hogy a kutya a fabódéban fekszik és temesse el. Amikor meglátta, a nő azt hitte, hogy az eb elpusztult, ezért egy kevés földet húzott rá.

A történteket azonban hallotta a szomszéd, aki bejelentést tett a rendőrségre. A kiérkező járőrök észlelték, hogy a kutya még életben van, ezért kihúzták a levegőre és állatorvost hívtak hozzá. Az állat később magához tért, az orvosi ellátás alapján felépült, az eset után pedig menhelyre került. A Debreceni Járási Ügyészség a férfival szemben állatkínzás vétsége miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, az elkövetéshez használt kapát pedig kobozza el – tudatta február 27-én a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés