Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Diákok ingyenes jogosítványa: katonákat képeznek oktatókká

MTI | 2024. 07. 04. | 08:09:42
Már ősszel elindítják a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamokat.
Diákok ingyenes jogosítványa: katonákat képeznek oktatókká
A pilotprogramban folyamatban van a kijelöltek szakoktatói képzése (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam szeptember 1-től térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolásoknak a "B" kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ- és az egészségügyi oktatást tartalmazza. A Magyar Honvédség a gyakorlati képzést támogatja, és a kiválasztott intézményekkel kötött együttműködési megállapodás alapján már ősszel elindítja a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamokat – közölte a Honvédelmi Minisztérium július 4-én az MTI-vel.

Azt írták, a projekthez kapcsolódó pilotprogramban folyamatban van a kijelöltek szakoktatói képzése, amelyet a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján a KTI Nonprofit Kft. tart.

A szakoktatói képzésben a Magyar Honvédség állományába tartozó katonák vehetnek részt, amennyiben betöltötték 23. életévüket, középiskolai érettségivel, valamint legalább két éve érvényes "B" kategóriás vezetői engedéllyel és egészségügyi alkalmassági vizsgával rendelkeznek – ismertette a szaktárca. Hozzátették: a tervek szerint a képzés a képesítő vizsgákkal együtt augusztus hónapban lezárul.

Tudatták azt is, hogy a diákok képzése a Magyar Honvédség és a középiskolák együttműködési megállapodása alapján valósul meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés