Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy tiszatarjáni asszony számláján lévő közel 4 millió forint vált köddé

| 2024. 07. 03. | 14:30:47
Álbankár verte át telefonon.
Egy tiszatarjáni asszony számláján lévő közel 4 millió forint vált köddé
Ismét lecsapott az álbankár (Fotó: Illusztráció, freepik.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalás bűntett miatt folytat nyomozást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben. Egy tiszatarjáni asszonyt hívott fel egy – magát banki alkalmazottnak kiadó – nő telefonon 2024. június 18-án. A csaló elmondta a sértettnek, hogy a számláját támadás érte, több millió forintot akartak ismeretlenek megszerezni. Az állbankár – a támadásra hivatkozva – közel 4 millió forint átutalására vette rá a sértettet az általuk megadott bankszámlaszámra. Az ügyben a nyomozás jelenleg is folyik.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is: 

  • Soha ne adja ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártyája és a netbankja belépési adatait! Ezeket az információkat telefonbeszélgetés során a rendőrség, illetve a bank alkalmazottjai sem kérik!
  • Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!
  • Legyen gyanús, ha a telefonáló tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
  • Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg, ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!
  • Ha bajba került, azonnal értesítse a pénzintézetet, és tegyen feljelentést a rendőrségen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés