Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyre nehezebb helyzetben a Várda; vereség a Puskástól is

| 2024. 02. 10. | 14:22:29
A rengeteg eladott labda, a kihagyott helyzetek, a gyenge egyéni teljesítmények a vereség oka.
Egyre nehezebb helyzetben a Várda; vereség a Puskástól is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Küzdelmes, hajtós mérkőzést ígért a Puskás Akadémia február 10-ei vendégszereplése Kisvárdán, a Várkerti Stadionban, az OTP Bank Liga Nemzeti Bajnokság első osztálya 20. fordulójában. Ha győz a felcsúti csapat, a hatodikról akár a negyedik helyre is előreléphet a tabellán, míg várdai győzelem esetén az utolsóról az utolsó előtti helyre jöhetnek fel a szabolcsiak. Ez utóbbi lényege, hogy végre el tudnak indulni a tabellán fölfelé, és idővel távolodhatnak a kiesőzónától. Nézzük, mi történt a találkozón.

Néhány perc játékbalendülés után a Puskás dolgozta ki az első helyzetet. Komáromi bal oldalon futott el, centerezett, és Stefan elől a kapuból kifutó Kovács fogta el a beadást. A pálya másik oldalán Lucas tűzte 13 méterről kapura a labdát, amely a hosszúban nem sokkal kerülte el a jobb alsót. Nagyon igyekezett a Várda, játékában azonban egyre több pontatlan passz volt, és ezzel magára húzta az akadémistákat. Előbb 20 méterről Favorov lövése húzott el a jobb kapufa mellett, majd kétszer a védők akadályozták meg a vendégeket a gólszerzésben. A hazaiak előrejátékával is baj volt, rendre hosszúak voltak a félpálya környékéről indított, kapu elé ívelések. A 17. percben megszerezte a vezetést a Puskás. 40 méteres szabadrúgásból indult az akció, a kapu elé ívelt labdába Stronati fejelt bele, a labda a Nagy elé került, ő pedig az ötösről fejjel továbbította a hálóba (0–1).

A gól után néhány percre rákapcsolt a Várda, volt egy VAR-os,tizenegyesgyanús helyzete, majd három szöglete, de egyik sem jelentett veszélyt Pécsi kapujára. Utána visszaállt a játék korábbi képe: a kékmezeseknél gyakran landoló passzok és a rendre hosszú indítások előre. 

A 35. percben Komáromi megduplázta a Puskás Akadémia előnyét. Egy gyors indításból kissé balról 14 méterről lőtt, a labda a bal kapufáról a hálóba perdült (0–2).

A labda hiába van többet a Várdánál, és a félidő végén már ellenfele kapuja előterébe is eljutott, játékából hiányzott a lendület, így a gólveszély is.

Egy feltüzelt, támadóbb szemléletű, agresszívabb, pontosabban és gyorsabban adogató Kisvárda érkezett a második félidőre. A kezdőrúgásuk után két támadást is vezettek a hazaiak, a második végén Lippai lőtt közelről gyengén kapura. A vendégek szabálytalanságokkal, hosszasan előkészített bedobásokkal és sarokrúgással igyekeztek tördelni a játékot, meglehetős sikerrel. Így 10 percig sem tartott a hazai lendület. 

Ettől kezdve visszaállt az első félidőben megszokott játék – támadott a Várda, eladta a labdát, jött előre a Puskás, majd vagy szabálytalanság után elvégzett szabadrúgásból, vagy felépített támadásból, vagy szögletekből veszélyeztette Kovács kapuját. A 65. percben Nagy közeli fejesét kellett védenie a hazaiak kapusának. A másik oldalon 24 méterről Camaj lövését öklözte szögletre Pécsi.

A pályán egyébként jóiramú játék folyt, és a félidő közepére már a Kisvárda is túl tudott jutni a vendégek első szűrűvonalán. Sőt, a 72. percben jobbról Cipetic beadásra pontosan érkezett Camaj, de 3 méterről a kapu mellé rúgta a labdát. Küzdött a hazai csapat, de ismét előjöttek, főleg a támadózónában, a labdatovábbítási- és labdakezelési hibák. A becserélt Wellingtonnak voltak jó megmozdulásai, a 82. percben például 18 méterről a jobb felsőbe tartó lövését a kapus bravúrral védte. Pár perccel később Camajnak is volt egy közeli lövése, de a fiatal hálóőr azt is fogta.

A Kisvárda tehát megint kikapott, és egyre nagyobb bajba kerül...

OTP BANK LIGA: 20. FORDULÓ
KISVÁRDA MASTER GOOD–PUSKÁS AKADÉMIA FC 0–2 (0–2)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 1725 néző, v.: Vad II. István (Vígh-Tarsonyi G., Belicza B.)
KISVÁRDA: Kovács M. – R. Stefan, Jovicic, Lippai, Alig – Lucas, Matic – Filipovic, Mesanovic, Szpaszics – Ilievszki. Vezetőedző: Feczkó Tamás
PUSKÁS: Pécsi Á. – Macerás, Golla, Stronati, Nagy Zs. – Batik, Favorov – Soisalo, Corbu (Nissila, 82.), Komáromi – Plsek (Slagveer, 81.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző:  Nagy Zs. (0–1) az 17., Komáromi (0–2) a 35. percben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés