Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyermeket kényszerítettek prostitúcióra Nyírbátorban és Baktalórántházán

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség | 2024. 07. 10. | 09:13:56
A prostitúciót terhesen és közvetlenül szülés után is végeznie kellett.
Gyermeket kényszerítettek prostitúcióra Nyírbátorban és Baktalórántházán
Három év alatt több milliót keresett (Fotó: Illusztráció/Freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiszolgáltatott helyzetű gyermeklányt bírtak rá prostitúcióra, akik ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt.

A vádirat szerint a 14 éves sértett 2017. szilveszterén találkozott a nála 10 évvel idősebb férfivel. Beleszeretett és hozzá költözött. Néhány hónap elteltével a fiú és édesanyja a fiatal lányt azzal fenyegették meg, hogy ha nem megy el prostituáltként dolgozni, el kell hagynia a házat. Mivel a lánynak nem volt hova mennie, rákényszerült a prostitúcióra.

Anya és fia meghatározták a sértettnek, hogy hetente hat napot kell dolgoznia Nyírbátorban a vasútállomás környékén, vagy Baktalórántháza közelében az országúton, a keresményét pedig át kell adnia részükre.

Ha a fiatal lány nem kereste meg azt az összeget, amit számára meghatároztak, vagy nem akart szexmunkát végezni, anya és fia puszta kézzel, seprűnyéllel bántalmazta, veréssel fenyegette. A fiatal lány ezen idő alatt két gyermeket szült, a prostitúciót terhesen és közvetlenül szülés után is végeznie kellett.

A sértett naponta autóbusszal utazott a munkavégzés helyére, amikor a buszközlekedés nem volt megfelelő, őt az anya volt élettársa fuvarozta.

A vádlottak kérésének megfelelően a lány több mint 3 éven keresztül végzett szexmunkát, és ezzel több millió forintot keresett, amit a vádlottak feléltek. A sértett akkor tudott elmenekülni, amikor érzelmi kapcsolatot alakított ki egyik kuncsaftjával, aki magához költöztette.

A főügyészég a kiszolgáltatott helyzetben lévő lányt kihasználó családtagokat emberkereskedelem és kényszermunka minősített esetével vádolja, anyával és fiával szemben beismerésük esetén 6 év fegyházbüntetés, míg a szállításban segítséget nyújtó férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés