Hirdetés
Hirdetés

Nagyon aktív lesz a nyíregyházi közgyűlésben a kutyapárti passzivista

Szabolcsihír | 2024. 06. 12. | 13:30:30
Először delegálhat testületi tagot a nyíregyházi közgyűlésbe a Kétfarkú Kutya Párt: a listavezető Nagy Virág személyében.
Nagyon aktív lesz a nyíregyházi közgyűlésben a kutyapárti passzivista
Nagy Virág (Fotó: Szabolcsihír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Évek óta figyelem a budapesti munkájukat, és sajnálattal láttam, hogy akkor vidéken nem voltak még szervezeteik. Amikor megtudtam, hogy Nyíregyházán is van koordinátoruk, azonnal jelentkeztem az országgyűlési választásokra, szavazatszámlálónak. Azóta vagyok aktívan passzív – mondta el a Szabolcsihír érdeklődésére a civilben ügyvéd Nagy Virág, aki egyébként a 6. számú, Sóstó-sóstóhegyi egyéni körzetben indult a június 9-i önkormányzati válastáson.

Sok akciójuk volt már eddig Nyíregyházán, melyek közül sorolt is néhányat: felújították a sóstóhegyi általános iskola előtti úgynevezett „pompomos” buszmegállót, és mindkét padot is. A környéken lakó idős nénik kérték, helyezzenek el a szemben lévő oldalon padot a buszmegállóban, megtették.

Sóstóhegyen az egyik játszótér mellé is helyeztek padot; Oroson, a felújításra elszállított padok helyére vittek újat, a Sóstói úti kórháznál az egyik buszmegálló elrothadt padjának léceit is kicserélték.

– A rossz minőségű utakra is felhívtuk a figyelmet, mobilzebra akciókat szerveztünk, a többi között a Kemecsei-Csónak utcai vasúti átjáró közelében. Itt se járda, se zebra nincsen, hiába kérik a környéken lakók. A rendőrséget is megkerestük ezzel kapcsolatban, azt a választ kaptuk, hogy ott eddig baleset még nem történt – tette hozzá Nagy Virág. 

Megjegyezte: számos szociális jellegű akciót is szerveztek, például Reményi Angéla, aki szintén képviselőjelöltjük volt, egészségügyi és higiénés csomagokat gyűjtött, és osztott. Legújabb akciónk: kerékpárutak mellé szervizpontokat állítunk fel.
S hogy minderre honnan volt, van pénzük? Részben abból, amit a kampányra kaptak az államtól, részben nagyvonalú és kisebb támogatóiktól, valamint a tagdíjakból – és rengeteg önkéntes munkából. Mindig összegzik, ki miben tud segíteni.

– Passzivistáknak mondjuk magunkat, de rendkívül aktívak vagyunk – hangsúlyozta a kutyapárti képviselő, aki kiemelte: lakossági érdekeket szeretnének képviselni, nem pártérdekeket.

Van viszont egy határozott vonal: a zöld vonal, vagyis több zöld, kevesebb műanyag.

A kutyák szerint nem kell mindig nagy dolgokban gondolkodni. Sok olyan apró dolog van, amelynek megoldásával az emberek jobban érzik magukat.
– Kampányidőszakban nagy, látványos dolgok, beruházások folynak – mi megtanultunk kis pénzből is nagy dolgokat csinálni.
Nyíregyházán Nagy Virág szerint egy nagyon jó csapatot sikerült felépítenie a kutyapártnak: mind a választókerületben indítottak jelöltet, rajtuk kívül még van 10 nagyon aktív tag, és 50-60 olyan ember, aki, ha ráér, segít. Nyíregyházán 50-80 aktív passzivistája van a viccpártnak, amely egyébként nagyon komolyan veszi és teszi a dolgát.

A sóstóhegyi eredmény elkeserített – árulta el Nagy Virág, aki azt remélte, hogy az itt élők látták és értékelik azt a sok munkát, amit a körzetben végzett. – A listás bejutásra viszont számítottunk – tette hozzá. Keresik azokat a csatornákat, amelyeken minden akciójuk híre eljut a lakossághoz, és a lakosság is megtalálja őket. Ehhez kapnak majd segítséget Budapestről, és maguk is gyűjtik az ötleteket, hogy lehet mindenkit elérni. 

A tervek közül három fontos céljukat emelte ki, melyeket a közeli jövőben szeretnének megvalósítani:
1. Keresni a lehetőséget, milyen formában lehetne újraindítani a kisvasutat a vasútállomástól legalább Sóstóig. Ez enyhítené az egyre növekvő parkolási gondokat Sóstón, és környezetvédelmi szempontból is sokat segítene.
2. Szorgalmazzák az évek óta zárva tartó Júlia Fürdő megnyitását, melyet Babosi György, a jelenlegi közgyűlés momentumos tagja is képvisel. 
3. A csapadékvíz elvezetésének megoldása sürgető feladat Nyíregyházán.

Cservenyák Katalin

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés