Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Penészleken kikapott, Ópályiban nyert a fideszes polgármesterjelölt

mti | 2024. 07. 08. | 08:05:28
Megismételt választást tartottak a két településen.
Penészleken kikapott, Ópályiban nyert a fideszes polgármesterjelölt
Penészleken és Ópályiban is új vezetőt választott a lakosság (Fotó: Illusztráció/MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A független Biró Péter nyerte meg a július 7-én, vasárnap megtartott megismételt polgármester-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penészleken - közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

Fekete Marianna jegyző elmondta, a győztes jelölt 341 szavazatot szerzett, kihívója, a települést eddig vezető Klenik Sándornéra (Fidesz-KDNP) 308-an szavaztak.

A 810 névjegyzékben szereplő választópolgárból 653-an járultak az urnák elé, érvényesen 649-en, érvénytelenül négyen voksoltak - tette hozzá.

Bálint Albert, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ópályiban a megismételt polgármester-választást.

A Mátészalkához közeli település 2-es szavazókörében jogszabálysértés miatt kellett megismételni a június 9-én tartott voksolást. A nem jogerős végeredmény szerint a Fidesz-KDNP jelöltje 642, Erdélyi Ilona független jelölt 546, míg a szintén független Orbán István 30 szavazatot szerzett.

Az összesített adatok szerint a névjegyzékben szereplő 2166 választópolgár közül 1337-en szavaztak, közülük 1218-an adtak le érvényes szavazatot, 119-en érvénytelenül szavaztak - olvasható a www.valasztas.hu oldalon.

A négy héttel ezelőtt tartott voksoláson az 1-es szavazókör eredményei alapján Erdélyi Ilona 276 voksot gyűjtve még vezetett a 222 szavazatot kapott Bálint Albert előtt, Orbán István 18 vokssal akkor is a harmadik helyen állt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés