Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Székhez kötözve verte élettársát a szabolcsi férfi

Szabolcsihír | 2024. 02. 12. | 10:28:02
Tizenegy éve rendszeresen bántalmazta az asszonyt. Letartóztatták.
Székhez kötözve verte élettársát a szabolcsi férfi
Féltékeny volt (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Évekig rendszeresen, módszeresen bántalmazta élettársát a büntetett előéletű, szabolcsi településen élő gyanúsított, ezért rendelte el a letartóztatását egy hónapra a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója február 10-én a testi sértéssel, személyi szabadság megsértésével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt indult eljárásban.

A megalapozott gyanú szerint R.R. gyanúsított és a sértett 2013 óta éltek élettársi kapcsolatban, azonban a férfi a kezdetektől, azaz tizenegy éve rendszeresen bántalmazta a párját, mert féltékeny volt rá. Hol puszta kézzel, hol valamilyen eszközzel támadt rá, általában oly módon, hogy az asszonyt egy székhez kötözte, nehogy el tudjon menekülni.

Féltékenysége miatt pár évvel ezelőtt a temetőben, a sértett édesanyjának sírjánál ollóval és borotvával kopaszra vágta élettársa haját azért, hogy ne tetszen más férfiaknak. Több alkalommal előfordult olyan is, hogy a közös ingatlanból éjszaka, hideg időben kitette őt, így a sértett kénytelen volt a szabadban tölteni az éjszakát. 2024. január 26-án a férfi ismét egy székhez kötözte a nőt és újból ököllel támadt neki, majd egy fadarabbal ütlegelte a combját és a hátát, mely bántalmazások következtében a sértett eszméletét vesztette. Ennek ellenére is csak másnap volt hajlandó őt eloldozni, annak érdekében, hogy élettársa ki tudjon menni a mosdóba, és a nő ezen helyzetet kihasználva tudott csak elmenekülni a lakásból. A gyanúsított az évek során több alkalommal megöléssel is megfenyegette a sértettet.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be a letartóztatás elrendelésével szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés