Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Túl gyorsan ment a Nyíregyházára tartó InterCity; három ember megsérült

| 2024. 06. 19. | 08:36:31
A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt.
Túl gyorsan ment a Nyíregyházára tartó InterCity; három ember megsérült
A Debreceni Járási Ügyészség vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja a mozdonyvezetőt (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vádirat szerint 2023. július 20-án délután a vádlott vezette a Budapestről Nyíregyháza irányába közlekedő InterCity vonatot. A mozdonyhoz nyolc kocsi volt kapcsolva, a szerelvényen körülbelül 250 utas tartózkodott.

A Debreceni Vasútállomáshoz érkezve a vádlott nem vette észre a sebességkorlátozásra vonatkozó fényjelzéseket, ezért 40 kilométer/óra helyett 79 kilométer/órával haladt át a szerelvénnyel a váltón, ennek következtében a kocsiknál erőteljes oldalirányú lökések keletkeztek. Három utas elvesztette az egyensúlyát, elesett és 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett.

A mozdonyvezető kirívó gondatlansága folytán a váltón nagy sebességgel történt áthaladás miatt fennállt a vonat kisiklásának a veszélye. A vádlott megszegte a vasúti közlekedés szabályait, ezáltal veszélyeztette a szerelvényen utazók életét, testi épségét.

 Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja a mozdonyvezetőt, vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság büntetővégzésben a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés