Hirdetés
Hirdetés

Újraélesztés Nyíregyházán: ügyintézők rohantak a defibrillátorral

Szabolcsihír | 2024. 06. 14. | 10:00:40
A kormányhivatal munkatársai közül minden évben több mint ötvenen vesznek részt újraélesztési és elsősegélynyújtási tréningen.
Újraélesztés Nyíregyházán: ügyintézők rohantak a defibrillátorral
Jászai Csaba és Kovács József, a nyíregyházi Kossuth téri kormányablak munkatársai (Fotó: Szarka Lajos)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 12-én 9 óra után pár perccel érkezett a jelzés Kovács József kormányablak-ügyintézőhöz, hogy a nyíregyházi Kossuth téri kormányablakhoz vezető kocsiátjáró előtt egy idős úr összeesett és segítségre szorul. Jászai Csaba kollégájával együtt, a kormányablakban elhelyezett defibrillátort magukhoz véve azonnal a bajba jutotthoz rohantak. Egy arra járó hölgy közben már értesítette a mentőket és a mentőszolgálat telefonos iránymutatása alapján egy jelen lévő férfi megkezdte az újraélesztést.

A kormányhivatal munkatársai a helyszínre érkezve átvették a mentést, Jászai Csaba beüzemelte a defibrillátort, és a protokoll szerint eljárva sokkolták az idős urat, majd Kovács József megkezdte a szívmasszázst, amelyet újabb sokkolás követett, majd újra szívmasszázs következett, amelyet egy időközben odaérkezett ápoló vett át a mentők kiérkezéséig.

A mentők sokáig küzdöttek a helyszínen a férfi életéért, végül többszöri sokkolás és infúziók bekötése után sikerült stabilizálniuk az állapotát, akit a Jósa András kórházba szállítottak – közölte a kormányhivatal pénteki közleményében. A hivatal munkatársai mindvégig jelen voltak és segítették a mentők munkáját, tartották az infúziós palackot és az újraélesztés után segítették hordágyra tenni a férfit, illetőleg a személyes tárgyait is összeszedték és a mentőautóba helyezték.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal valamennyi kormányablakában megtalálható a defibrillátor készülék. A hivatal munkatársai közül minden évben több mint ötvenen vesznek részt újraélesztési és elsősegélynyújtási tréningen, ezáltal biztosított, hogy kisebb-nagyobb rosszullétek, akár hirtelen fellépő egészségügyi vészhelyzetek elhárításában tudnak azonnal segítséget nyújtani akár az ügyfeleknek, akár saját kollégáiknak. 

Szabadnapos rendőr mentett életet Nyírbátorban
A földön fekvő nő nem lélegzett és pulzusa sem volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés