Hirdetés

Hirdetés

Claudia Schiffer ötvenéves

The Sun, Wikipédia

2020.08.25. 10:15

Claudia Schiffer ötvenéves
Claudia Schiffer nem is akar fiatalabbnak látszani...

Nem ivott, nem drogozott, nem hivalkodott, mégis szexszimbólummá vált.

Hirdetés

Claudia Maria Schiffer 1970. augusztus 25-én született az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban lévő kisvárosban, Rheinbergben. 17 éves volt, amikor egy düsseldorfi diszkóban felfedezte és szerződést ajánlott neki a Metropolitan divatügynökség vezetője. 

Claudia a ’90-es évekre már a világ legkeresettebb modellévé vált, dolgozott a Chanel, a Versace és az Yves Saint Laurent divatházaknak, illetve a Guess Jeans reklámarcaként is tündökölt. Christy Turlingtonnal, Cindy Crawforddal Linda Evangelistával és Naomi Campbell-lel együtt olyan csapatot alkottak, amilyent sem előtte, sem utána nem tudott felvonultatni a divatvilág.

A szexbálvány

Közben Claudia az ipar jókislányává is vált, nem szőtte át hétköznapjait a drog és az alkohol, mint nagyon sok társáét a szakmában.

Nem szeretem elveszíteni az önuralmamat. Nem szeretem azt az érzést, amikor nem ellenőrizhetem azt, amit mondok, vagy amit gondolok 

- érvelt a józanság mellett a The Sunnak, amely a közelgő születésnapja alkalmából szólaltatta meg. Annak ellenére lett szexszimbólum, hogy mindig is konzervatív külsővel pózolt, és soha nem volt rá jellemző a hivalkodás. Menővé tette a józanságot és a természetességet, egy sajátos, egyszerű, mégis különleges stílust.

A magánélete sem volt túl hangos. Öt évig David Copperfield bűvész kedveseként jegyezték, de a menyegző előtt szakítottak. Aztán megtalálta a nagy őt, 2002-ben hozzáment Matthew Vaughn angol filmproducer, rendező és forgatókönyvíróhoz, és a londoni Notting Hillben vagy a kelet-angliai Suffolkban lévő, 16. században épült Tudor-kastélyban élnek.

Sokáig azt hittem, számomra nincs megfelelő férfi. Aztán találkoztam vele. Teljesen levett a lábamról

-  mondta angol férjéről Claudia, aki három gyerekkel ajándékozta meg a „tökéletes férfit”. Caspar 17, Clementine 15, Cosima pedig 10 éves.

Matthew Vaughn és Claudia Schiffer

A modellkedést nem áldozta fel a gyereknevelés oltárán, csak szüneteltette. Tavaly meztelenül pózolt az olasz Vogue címlapján. Összességében több mint ezer címlapon szerepelt, ami abszolút világrekord, és most, ötvenévesen, három gyerek után még mindig a pályán van, civilben pedig dúsgazdag üzletasszony.

Az idő múlásáról így vallott:

Kifejezetten örülök, hogy ötvenéves lettem, soha nem éreztem magam magabiztosabbnak vagy boldogabbnak. Nem próbálok meg fiatalabbnak tűnni. Nem központi téma nálam az öregedés, csak a sütik és a születésnapi partik tudatosítotják bennem, hogy egy évvel megint öregebb lettem. 

Claudia Schiffer ötvenévesen is keresett címlaplány!

 

divatmodell

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés