Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megütötte a tanárt a 14 éves kamasz, mégis megúszhatja a büntetést

| 2018. 09. 26. | 11:25:00
A nyírszőlősi iskolában káromkodott,kötekedett a fiú.
Megütötte a tanárt a 14 éves kamasz, mégis megúszhatja a büntetést
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt indult nyomozás egy alig 14 éves nyírszőlősi fiú ellen, aki idén februárban egyik nap megjelent ugyan az iskolában, de nem volt kedve az órára bemenni - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Az igazgató határozott fellépésére a fiú mégiscsak elfoglalta a helyét az iskolapadban, azonban ebben nem volt köszönet, mert hangoskodással, trágár szavakkal szidta a tanárnőt, sőt gyurmával is megdobálta a pedagógust.

A tanárnő megakadályozta, hogy a fiú rágyújtson az órán, mire a fiatalkorú az óra végén odament a tanári asztalhoz, és a széken ülő pedagógust tenyérrel, kis erővel megütötte a fején.

Az ügyben feljelentés is történt.

A büntetlen előéletű fiatalkorú fiú a nyomozás során beismerő vallomást tett.

Figyelemmel a büntetlen előéletére, illetve arra, hogy éppen csak betöltötte a bűncselekmény elkövetésekor a 14. életévét,

az ügyészség úgy ítélte meg, hogy nem szükséges vele szemben a bírósági eljárást lefolytatni. A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség ezért az eljárást 1 év és 6 hónap időtartamra felfüggesztette azzal, hogy ez alatt a gyanúsított pártfogó felügyelet alatt áll. Az ügyészség azt is előírta a gyanúsított számára, hogy folytassa az iskolai tanulmányait, tartsa be az oktatási intézmény házirendjét, valamint vegyen részt pszichoterápián. 

Ha ez az időtartam eredményesen eltelik, az ügyészség meg fogja szüntetni az eljárást, míg

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés