Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a jogosítvány nélkül balesetet okozó nagykállóit

| 2022. 08. 30. | 17:12:00
Előzni próbált, de elvesztette uralmát a jármű fölött.
Elítélték a jogosítvány nélkül balesetet okozó nagykállóit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság augusztus 30-án bíróság elé állította azt a férfit, aki Nagykállóban okozott balesetet úgy, hogy nem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal. A bíróság T.Cs.Gy. vádlottat 2 év börtönbüntetésre és 5 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, emellett elrendelte a vádlottal szemben a Nyíregyházi Járásbíróság által korábban zsarolás bűntette miatt kiszabott 1 év 6 hónap börtönbüntetés végrehajtását is – közölte a Nyíregyházi Törvényszék a közleményében.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott augusztus 28-án a délelőtti órákban Nagykállóban haladt autójával. A férfi előzésbe kezdett, de közben elvesztette uralmát a jármű fölött, majd lesodródott az úttestről, és nekiütközött egy társasház kerítésének.

A vádlottat ezután intézkedés alá vonta a rendőrség, amely során megállapították, hogy a vádlott érvényes gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel a bíróság 2021 szeptemberében jogerősen több évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A vádlottat ez év júniusában ugyanilyen bűncselekmény miatt 90 nap elzárásra és 4 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre ítélte a bíróság, az a büntetőeljárás még nem nyert jogerős befejezést.

A bűnismétlés veszélyére tekintettel a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés