Hirdetés

Hirdetés

A legfőbb ügyészt kérdezik a Betyársereg megszúrt szabolcsi vezetője miatt

Szabolcsihir.hu

2022.09.26. 11:16

A legfőbb ügyészt kérdezik a Betyársereg megszúrt szabolcsi vezetője miatt
A sértett (Forrás: Toroczkai László/Youtube)

Novák Előd értetlenségét fejezte ki azért, hogy a gyanúsított nincs letartóztatva.

Hirdetés

Értetlenkedését is kifejezve több kérdést intézett Novák Előd (Mi Hazánk) országgyűlési képviselő a legfőbb ügyészhez egy augusztusban Gergelyiugornyán történt késelés miatt. Miként a politikus fogalmazott, „cigánybűnözők csoportosan és felfegyverkezve, kirívóan közösségellenes,
erőszakos módon léptek fel”, ennek során életveszélyesen megsebesült egy biztonsági őr. A sértett a Betyársereg Szabolcs megyei vezetője (erről az érintett beszélt Toroczkai László videójában).  

– Az elkövetők letartóztatását a rendőrség kezdeményezésének ellenére az ügyészség nem indítványozta, ezért azok két nappal a bűncselekmény után szabadultak az őrizetből. Az ügyészség döntése országos közfelháborodáshoz vezetett – indokolta a felvetéseket Novák Előd.

A rendőrség az augusztus 7-i incidens miatt egy 26 éves nagykállói férfi, R. L. ellen súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanújával nyomoz. Két nappal az eset után a nyomozóhatóság arról számolt be, hogy a gyanúsított társasága egy szórakozóhelyen vitába keveredett egy másik csapattal, emiatt a biztonsági szolgálat munkatársai kitessékelték őket. Ezt azonban R. L. és társai ugyancsak rossz néven vettek; újabb vita alakult ki, aminek hevében a férfi hastájékon szúrt egy 29 éves biztonsági őrt. Utóbbi 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.
Az elkövetés eszköze  Fotó: Police.hu

Novák egyebek mellett nem érti, hogy – a kés méretéből és a szúrás irányából adódóan – miért nem emberölés kísérlete miatt folyik a büntetőeljárás. Megjegyezte, a sértett életét műtéttel mentették meg, „csak ennek köszönhetően élhette túl a támadást”. Arról is kérdezte az ügyészséget, hogy miért nem indítványozták a „közismerten bűnöző életmódot folytató” R. L. letartóztatását a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés és nyomozás sikerének meghiúsításának veszélyére tekintettel? A politikus a beadványában azt írta, a tettesek megfenyegették a sértettet és a tanúkat.

Polt Péter legfőbb ügyész szeptember 26-i válaszában azt írta, a rendőrség nyomozását a Szabolcs megyei főügyészség irányítja, és vizsgálják a bűncselekmény minősítésének súlyosítási feltételeit. Vizsgálják továbbá azt az információt is – tette hozzá –, hogy van-e jele a sértett befolyásolásának, fenyegetésének. Ezzel együtt a legfőbb ügyész szerint nem volt indokolt a gyanúsított személyi szabadságának korlátozása. 
VásárosnaményGergelyiugornyaemberölésMi hazánk

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés