Hirdetés

A jog miatt is érdemes Debrecenbe menni

unideb.hu

2019.01.10. 14:29

A jog miatt is érdemes Debrecenbe menni
De a kérdés úgy is megközelíthető, hogy a jogi karon nagyon sok a jó csaj… (Fotó: Debreceni Egyetem)

Igazságügyi igazgatási alapszak, valamint a jogi asszisztens felsőoktatási szakképzési szak is választható.

Hirdetés

Hirdetés

Nemzetközi oktatógárda, 97 százalékos elhelyezkedési arány, ingyenes elektronikus tananyag, szakminisztériumi ösztöndíj, számos szakirányú, köztük az új fogyasztóvédelmi szakjogász továbbképzés – hívja fel a figyelmet az általa előnyökre a Debreceni Egyetem Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara (DE ÁJK).

– A kar sikerének és népszerűségének egyik záloga a hallgatók elégedettsége az oktatás minőségével, illetve az azt kiegészítő szolgáltatásokkal. Debrecenben nincs tömegképzés, sok a kiscsoportos, gyakorlatorientált foglalkozás, illetve hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra – sorolta Szikora Veronika dékán.

Az oktatók mellett a diákok előrehaladását segíti a kar nyolcvanezer kötetes szakkönyvtára, a tananyagot pedig egyre több tantárgy esetében érhetik el elektronikus formában, ingyenesen a hallgatók. A Kassai úti zöld campuson ráadásul új épületben, kiváló infrastrukturális háttérrel, a közelben számos sportolási lehetőséggel, illetve kollégiumi férőhelyekkel várja leendő hallgatóit a DE ÁJK.

A változó munkaerő-piaci igényekre reagálva a jogászképzés mellett néhány éve az igazságügyi igazgatási alapszak, valamint a jogi asszisztens felsőoktatási szakképzési szak is választható. A jogász diplomával rendelkezők számára pedig a Nyugat-Európában és a tengerentúlon régóta létező és nagy népszerűségnek örvendő angol nyelvű európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzését ajánlja a kar. Szakirányú továbbképzései között újdonságként idén már a fogyasztóvédelmi szakjogász képzés is elérhető a jogászoknak. 

Bár az államilag finanszírozott jogászképzésre rendszerint igen magas pontszámmal lehet bejutni, nem érdemes megijedni a költségtérítéses formától sem. Bővebb cikk a egyetem honlapján

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar nyílt napja január 16-án (szerda) 15 órától a Kassai úti Campus TEOKJ II. előadójában.
jogoktatásdebreceni egyetem

Szóljon hozzá!

Hirdetés