Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy leépítés jön a Continental nyíregyházi gyárában

| 2020. 04. 24. | 19:37:00
Azt mondják, nem a járvány miatt.
Nagy leépítés jön a Continental nyíregyházi gyárában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Makóra telepíti nyíregyházi gyárának egyik üzletágát, emiatt az év végéig 127 nyírségi dolgozóját bocsátja el a Continental – közölte a járműalkatrész-beszállító és technológiai német konszern magyarországi vállalati kommunikációs vezetője pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a németországi Contitech Mobile Fluid Systems (MFS) üzletág menedzsmentje által meghozott döntéssel

kifuttatják a hűtő-fűtő rendszerek gyártását Nyíregyházán, az üzletághoz kapcsolódó termelést pedig a hűtő-fűtő csövek gyártását és szerelését végző makói gyárba helyezik át.

Az MFS-tevékenység várhatóan szeptember végére fog megszűnni a nyíregyházi telephelyen, emiatt legkésőbb 2020 végéig 127 munkavállaló szerződését kell felbontani, ebből a létszámból 109 dolgozót munkaviszony keretében foglalkoztatnak - ismertette a nagyvállalat.

A döntés indokaként a Continental AG a hűtő-fűtő rendszerek iránti kereslet 2018 óta tapasztalható jelentős csökkenését jelölte meg. Számításaik szerint a negatív trend várhatóan tovább folytatódik 2020-ban és azt követően is, mivel az autóipar folyamatosan áll át az elektromos autók gyártására. A nyíregyházi gyár MFS-üzletágába a piaci trendek miatt nem érkeztek új projektek, így a magas minőségű termelés ellenére nem tudott összességében megfelelő szintű nyereségességet elérni - olvasható a közleményben.

A cég hangsúlyozta, a nyíregyházi üzem üzletági gyártásának megszüntetését nem a koronavírus-járvány, hanem a piac alakulása indokolja.

A munkavállalókat csütörtökön tájékoztatta a nagyvállalat a döntésről. Mint írták, minden érintett munkavállalót támogatni fognak abban, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb megoldást, a következő hónapokban pedig mindenkivel egyeztetnek a lehetőségekről.

A Continental aktívan támogatja majd azokat, akik szeretnék áthelyeztetni magukat a cégcsoport másik gyárába, tanácsadást és támogatást nyújtanak az új munkahelyet keresők számára, valamint a megfelelő végkielégítés mellett - bizonyos esetekben - extra bónusz lehetősége is fennáll - olvasható a közleményben.

Jelezték, hogy a nyíregyházi ContiTech Magyarország Kft. nem zár be, a gyár fő tevékenységei, a légrugó és keverő üzletágak stabilak és nyereségesek, így ezeken a területeken nem számítanak hasonló lépésekre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés