Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Berobbant a köztudatba a sonkádi Opitz Barbi

| 2016. 11. 16. | 15:29:00
Az X-faktoros lány édesanyja nagyon szerencsésnek érzi magát két gyermekével.
Berobbant a köztudatba a sonkádi Opitz Barbi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tehetséges, okos és gyönyörű – a nézők többségének ez a három szó jut elsőre eszébe Opitz Barbaráról, aki ugyanakkor végtelenül szerény, visszahúzódó teremtésnek tűnik a színpadon. A 16 éves, sonkádi lány már az X-Faktor harmadik élő show-jára készül. Édesanyját, Opitz Tamásné Mónikát kérdeztük arról, milyen volt kislánynak Barbi, hogyan változott meg a család élete, mióta a kisebbik gyermek Budapesten készül a következőm megmérettetésre.

Szabolcsihír: Milyen kislány volt Barbi?

Opitz Tamásné: Barbi már óvodáskorában jóval okosabb volt a társainál. Írt, olvasott, a szorzótáblát, négy alapműveletet „játékból” tudta. Nagyon szorgalmas, nemcsak a tanulásban, itthon a háztartás körül is. Nagyon szerencsés vagyok, mert nem voltak ”nehéz korszakok”, mindig elfogadta, amit a család mond. Nem tett semmit, ami miatt aggódnom kellett volna.
Mindenki iránt tisztelettudó, nagyon szeretik a tanárai, mert mindig lehet rá számítani.
Nincsenek rossz tulajdonságai. Mindkét lányom ilyen. Úgy érzem, nagyon szerencsés vagyok!

Fotó: RTL/Facebook

Szabolcsihír: Mikor derült ki az énektehetsége?

Opitz TamásnéA mondókáktól a népdalokig már nagyon kicsi korától énekelgettünk együtt. Amit tudtam, mindent átadtam a lányaimnak, amire csak tudtam, megtanítottam őket. Férjem gitározik. Mindkét lányom zongorázik is. Hála Istennek, egy életteli házban élünk. Nagyon jól működő családi összhang van nálunk. Elfogadjuk egymás döntését. Ugyanakkor Barbi X-faktoros jelentkezését nem támogattam.

Féltettem és féltem még mindig. Főleg a kritikáktól. Ehhez, ő nincs még hozzászokva és tudtam, ez törést okozhat az ő lelkivilágában.

Én mindig dicsérettel neveltem a gyerekeimet, és szeretettel jutalmaztam.
Kimondhatatlan öröm volt mindig számomra, ha a lányaim valamilyen rendezvényen felléptek. Tudom, minden anyuka így van ezzel, de nekem ezek az igazi ünnepnapok!
Több területen is tehetséges: továbbképzős zongorás, tanult táncolni is, és mindig kimagasló tanulmányi eredményeket ért el.
Férjemmel közfoglalkoztatásban dolgozunk mindketten. Ő karbantartóként, én kisiskolásokat kísérek. Szezonálisan termelünk, és felvásárolok egy szövetkezetnek. Mindig dolgozunk.

Szerencsések vagyunk abban is, hogy a lányainknak a fontosabb dolgokat mindig tudtuk biztosítani. Zsebpénzük ritkán volt, igaz, de megkaptak mindent. Mivel nem volt pénzük, például

a karácsonyi ajándék is mindig az volt, hogy rajzolt, énekelt nekünk a fenyőfa mellett. Ettől szebb és ünnepibb nekem nem is létezik.

Szabolcsihír: Barbi a Facebook-oldalán év elején tett közzé egy oklevelet, amelynek tanúsága szerint ő „Szatmár hangja”. Gyakran jár versenyekre?

Opitz TamásnéNem jellemző a versenyeken való részvétel. Nagyszőlősön, egy Nemzetközi Fesztiválon 2. helyezést ért el. És 2016-ban ő lett Szatmár Hangja.

Szabolcsihír: Ki biztatta, hogy induljon el az X-Faktor válogatásán? Mennyiben változott meg a család élete, mióta Barbi a tehetségkutatóban szerepel?

Opitz TamásnéAz X-Faktorba saját elhatározásából jelentkezett, küldött be videót. Nem is vettük komolyan ezt, nem akartam, hogy egy ilyen versenyen részt vegyen. Az első válogatásra a nővére kísérte el. A nagylányom és Barbi között nyolc év korkülönbség van. Barbi szinte nem is készül a válogatásokra. Mi pedig közben a szezonban nagyon el voltunk foglalva. Nem volt időm se segíteni se elkísérni a válogatásokra. Én végig arra kértem, ne menjen el.
Féltem attól is, menyire rossz lesz nekem itthon, ha ő sem lesz idehaza.
Szeptemberben be kellett költöznie Budapestre.

Szabolcsihír: Több helyen is megjelent, hogy Barbi és nővére nagyon sokat segít a szüleinek.

Opitz Tamásné​Azt tapasztaltam, a nagyvárosban az újságírók különleges dolognak tartják, hogy a gyerek segít itthon. Ahol mi lakunk, minden család a termeléssel igyekszik pótolni a kasszába. Nem tudunk mit tenni, nincsenek munkahelyek, a napszámos, drága vagy nincs. A gyerekek mindenhol dolgoznak. Volt már, aki rákérdezett: erre a gyerek rá van kényszerítve? Soha nem kényszerítettük őket, de nem is lett semmi bajuk a munkától. A nagylányom is mindig segített
Úgy szeretnek, hogy megkönnyítik, amit lehet. És ez itt nem olyan furcsa dolog. Falun a gyerekek segítenek a szülőknek.

Kitől örökölte Barbi a gyönyörű haját? Mennyi törődést igényel, hogy ilyen szép legyen? Kicsi korában hogy viselte a fésülést?

Opitz Tamásné​Barbit ilyennek álmodtuk meg, így szeretjük. Férjemnek is göndör haja van. Barbi nem enged a hajviseletébe beleszólást. Mindig hosszú haja volt, már úgy született.

Szabolcsihír: Úgy tudjuk, Barbi orvosnak készül, de az énekesi pálya is vonzza. Hová jár gimibe, mit tanul Barbi?

Opitz Tamásné​Energiagyógyászatot tanul. Korábban a Nagykállói Korányi gimnázium drámatagozatára járt. Később kapott tőlem feladatokat. Például, hogy tartson kiselőadást vitaminokról. Mindig megmondtam, melyikről. Kapott tőlem egy szép könyvet… Szóval akkor elkezdett érdeklődni a természettudomány iránt. És iskolát váltottunk a kérésére. A fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium igazgatója örömmel vette át a kitűnő tanuló kislányomat. Az iskolában minden tanára szereti.

Barbi arra az elhatározásra jutott most, hogy orvos szeretne lenni, mert ez szerinte a legjobb feladat és a legfelelősségteljesebb is. Ennek a célnak megfelelően tanul.

Szabolcsihír: Az iskolában – diákok, tanárok – mit szóltak ahhoz, hogy bekerült a tehetségkutatóba?

Opitz Tamásné​Az egész család, az ismerősök, a barátok, a sonkádiak, az iskolák ahova járt és jár, mindenki nagyon szereti és büszke rá. Nagyon pozitív az emberek viszonya Barbihoz, mert akik ismerik, tudják, nagyon kedves jóindulatú kislány.

Szabolcsihír: Mennyire foglalja le most az X-Faktor? Jut-e ideje tanulásra? Egyáltalán hogy néz ki most egy átlagos hete az Opitz családnak?

Opitz Tamásné​Most magántanárok segítik a nehezebb tantárgyakból. Tehát nemcsak az élőadásra készül, hanem amikor lehetőség van rá, ugyanúgy tanul is. Nem szeretne lemaradni az iskolában. Hogy hogyan fog alakulni a továbbiakban, nem tudom. Most nagyon benne van a versenyszellem. Mindent megtesz, amit a mentora javasol, és nagyon bízik benne, hogy az jó. Eddig igen, minden jól sikerült. Jól érzi magát Budapesten, de legutóbb azt mondta: otthon a levegő is másabb.

A műsort élőben, vagy a tévé előtt nézi a család?

Opitz Tamásné​Eddig sikerült elmennünk. Változás a mi hétköznapjainkban az, hogy ő nincs itthon. Ez nagyon rossz nekünk, de kimondhatatlan élmény számunkra, hogy egy ilyen műsoron részt vehetünk nézőként. Ilyen csodálatos dologban nem volt még részünk, és ez megunhatatlan élmény. Úgy érzem mindenképp jó, hogy így van, mert a felvételek mindennél minden pénznél többet érnek nekem. Nem számít, hogy lesz a versenynek vége. Nekünk így is több mindennél.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés