Hirdetés

Elhunyt Nyíregyháza legendás edzője

nyiregyhaza.hu

2018.08.05. 12:13

Elhunyt Nyíregyháza legendás edzője
Szalka Gáza kitüntetésén (Fotó: nyiregyhaza.hu)

Számos bajnok nevelkedett a kezei alatt.

Hirdetés

A város saját honlapján emlékezik Szalka Gézára, akinek három évvel ezelőtt a Magyar Utánpótlásért címet adományozta a Magyar Atlétikai Szövetség.

Szalka Géza a nagykállói Budai Nagy Antal gimnazistájaként került közelebbi kapcsolatba a sporttal, majd a Testnevelési Főiskolán végzett. A Vaspári Pál Gimnázium sporttagozatának indításánál is ott volt, majd sorban nyerték a bajnoki címeket.

Több klasszis nevelkedett a kezei alatt: Pálóczi Gyula, Szenczi Erika, Molnár Tamás, Vasvári Sándor, Vas László, Rakonczai Beáta és még sokan mások.

A Nyíregyházi Sportcentrum edzőjeként folyamatosan dolgozott és az elmúlt időszakban is több tehetséges versenyző felkészülését irányította. A Városi Stadionban rendezett atlétikai versenyen is részt vett. Ha kellett időt mért, a rajtnál vagy a célnál felügyelte, hogy minden rendben legyen. Közben pedig mindenkihez volt egy-két kedves szava. Bár a sport töltötte ki a mindennapjait, nagyon családcentrikus volt, unokáiról mindig büszkén mesélt. Egészségesen élt, ahová csak lehetett, kerékpárral ment. 

Szalka Géza augusztus 4-én, 71 évesen hunyt el.
NyíregyházaatlétikagyászSzalka Gáza

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés