Hirdetés

Extrém pénzváltás Nyíregyházán: 4 ezer euró 69 ezer forintot ért

birosag.hu

2018.11.05. 16:32

Extrém pénzváltás Nyíregyházán: 4 ezer euró 69 ezer forintot ért

Letartóztatták a csalót.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája november 3-án nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte A.O.R. gyanúsított letartóztatását.

A.O.R. gyanúsított tavaly augusztus 31-én az egyik nyíregyházi pénzváltónál tájékozódott az euró aktuális árfolyama iránt, majd az egyik sorban álló személynek kedvező árfolyamváltást kínált fel. Ezt meghallva a sértett odament a gyanúsítotthoz, és érdeklődött, hogy milyen árfolyamon váltana be neki 4 ezer eurót. Mivel a gyanúsított kedvező árfolyamot kínált, megállapodtak abban, hogy két óra múlva ugyanazon a helyen találkoznak a pénzváltás lebonyolítása végett.

Kötegcsere

A megbeszélt időpontban a gyanúsított 1,224 millió forintot adott át a sértettnek, s rögtön utána kérte, hogy adja vissza neki a sértett a pénzköteget, amíg a sértett leszámolja részére a 4 ezer eurót. Miközben a sértett a gyanúsított előtt megszámolta a pénzt, a gyanúsított kicserélte a kezében egy kötegben lévő több, mint 1 millió forintot egy másik pénzkötegre, ami többségében 500 forintos bankjegyekből állt, így tévedésbe ejtette a sértettet, és neki végül hasonló vastagságú kötegben 69 ezer forintot adott.

A sértett a helyszínről történő távozást követően észlelte, hogy a gyanúsított őt megtévesztette. A sértett 1,155 millió forint kára nem térült meg.

A gyanúsított bolgár állampolgár magyarországi lakóhellyel nem rendelkezik. Ellene a Győri Rendőrkapitányság elfogató parancsot adott ki augusztus 4-én, ígyy fogták el augusztus 31-én.

A végzés végleges.

pénzváltás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés