Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alapítványi iskola Nyírbátorban?

| 2019. 02. 05. | 20:22:00
A szülők részéről merült fel az igény.
Alapítványi iskola Nyírbátorban?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alapítványi iskolával kapcsolatban tartottak előadást a Magyarországi Magiszter Alapítvány szakemberei hétfőn azon a fórumon, amelyet a Nyírbátor Jövőjéért Egyesület szervezett. Az egyesület célja az volt, hogy lássa, mekkora az érdeklődés egy nem egyházi és nem állami általános iskola működtetése iránt. Több kérdés elhangzott, a finanszírozással, a feltételekkel, a tanítási módszerrel kapcsolatban érdeklődtek a legtöbben.

A gyerekek jövője szempontjából az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a szülők több alternatívát vehessenek figyelembe, amikor a gyerekük oktatásával kapcsolatban döntenek, hiszen az általános iskola kiválasztása fontos mérföldkő egy család életében - írtaírta közösségi oldalán a város polgármestere.

Máté Antal hozzátette, a városban most is magas színvonalú az oktatás az általános iskolákban, de felmerült az igény egy harmadik típusú intézményre is. Az igényeket a következő hónapokban is szeretnénk tovább mérni és pontosabb képet kapni, milyen szülői és pedagógusi elképzelések vannak ezzel kapcsolatban.

A városvezető a helyi sajtónak úgy nyilatkozott: „Tárgyalunk egy olyan elképzelésről, hogy színes iskolai kínálatunk legyen. Az elmúlt években az önkormányzat teljesen kikerült az iskolai rendszerekből. Tavaly nagyon sok szülő részéről fogalmazódott meg igény egy új alternatíva iránt. A jogszabályi háttér nem teszi lehetővé, hogy önkormányzat működtessen általános iskolát. Egyetlen lehetőségünk, hogy valamilyen alapítványi rendszerben hozzunk létre egy iskolát. Ennek szeretnénk kialakítani a feltételrendszerét.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés