Segítsünk együtt a félárva, nyíregyházi ikreknek!

Szabolcsihír

2019.04.23. 15:45

Segítsünk együtt a félárva, nyíregyházi ikreknek!
A kép illusztráció

A 99.4 Sunshine FM rendezvényéhez már nagyon sokan csatlakoztak.

Hirdetés

Hirdetés

A 99,4 Sunshine fm és a Lógjunk Anyuval Tánccsoport a Budai ikrek, Zsombor és Lia megsegítésére jótékonysági koncertet szervez, május 4-én, szombaton 14 órától Nyíregyházán, a Szabadság téren.

A család megsegítésén túl az is fontos küldetése a szervezőknek, hogy felhívják a figyelmet a szülés utáni depresszió veszélyeire, ugyanis a statisztikák szerint az elsőbabás édesanyák 80 százaléka szenved ebben, de többségüknél az első órák-, napok után elmúlik.

Tíz százalékuk esetében viszont szakember segítsége kell ahhoz, hogy átlendüljenek ezen a mentális állapoton. Ha nem kapnak segítséget, ezek az édesanyák önmaguk vagy gyermekük ellen fordulhatnak, ami tragédiával végződhet.

A kezdeményezéshez már korábban csatlakozott a Nyíregyháza Rotary Club, amelynek két tagja március végén a debreceni Rotary Futófesztiválon, együtt másfél maratonnyi távot teljesített. A kilométereiket értékesítik, a befolyt összeget pedig a Budai családnak ajánlják fel.

A május 4-ei jótékonysági koncert, igen színesnek és mozgalmasnak ígérkezik, ugyanis fellép a Karmapirin, Tibi a hegyről, a Menta Projekt, a Lógjunk Anyuval Tánccsoport, a Milord Duó, a Princess balett, a 2 Step Dance; a Szabolcs Néptáncegyüttes; a Golden Dance. A rendezvény fővédnöke: Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A kampányhoz a fellépők mellett egészségügyi szakemberek is csatlakoztak. A Nyíregyházi Alapellátási Igazgatóság szakemberei, védőnői szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, ahogy a Jósa András Oktató Kórház Szülészet-, Nőgyógyászati Osztályának munkatársai is.

Nemcsak a szülőknek kínálnak kikapcsolódási lehetőséget erre a délutánra, hanem a gyerekek is elfoglalhatják magukat a az ugrálóvárban.

Aki támogatni szeretné a kezdeményezést, keresse fel a  www.sunshinefm.hu weboldalt, ahol minden részletet megtalál az adományok eljuttatásához, de várnak a szervezők mindenkit szeretettel május 4-én, szombaton délután kettőre a Szabadság térre, ahol támogatói jegyek megvásárlásával járulhatnak hozzá a család megsegítéséhez.

A támogatott család: Budai Ferenc az édesapa, a Lia és Zsombor az ikrek
Budai Ferenc alszámla: K&h 10404405-78555551-56501028

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3