Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

100 millió eurót fordítanak a nyíregyházi gyár fejlesztésére

| 2019. 09. 10. | 15:52:00
Kiemelkedő beruházásba kezd az Electrolux.
100 millió eurót fordítanak a nyíregyházi gyár fejlesztésére
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Electrolux Group szeptember 10-én bejelentette: közel 100 millió eurós befektetést tervez a nyíregyházi hűtőgépgyárában annak érdekében, hogy növelje felső kategóriás termékportfóliójának versenyképességét és biztosítsa a fenntartható, profitábilis növekedést. A cég közleményéből kiderül: ez a legnagyobb volumenű Electrolux-beruházás Magyarországon, mióta a cég 1991-ben megkezdte működését az országban. Ezzel egyidőben a porszívógyártást és a szabadonálló hűtőgépek gyártásának jelentős részét Jászberényből külső partnerekhez szervezik át. Ez körülbelül 800 Electrolux dolgozót érinthet, az átszervezés tervét a vállalat helyi üzemi tanácsával is egyezteti a cég vezetősége.

– A kiemelkedő nagyságrendű beruházás nyíregyházi üzemünkben azt bizonyítja, hogy az Electrolux Group számára Magyarország fontos helyszín az európai gyártókapacitásai sorában. Az új befektetés, valamint jászberényi telephelyünk több évtizedes tapasztalata és kiválósága együtt erős bázist és komoly versenyelőnyt jelentenek az Electrolux számára – mondta Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatója, a cég európai alelnöke.

A társaság hűtőgépgyártó üzemei a jövőben a felső kategóriás, szabadonálló hűtő-, fagyasztó-, és alulfagyasztós kombi hűtőgépek, valamint a beépíthető termékek gyártására fókuszálnak, melyekre növekvő kereslet van az európai piacon. Mind a jászberényi, mind a nyíregyházi üzem fontos szerepet játszik majd a felső kategóriás termékek gyártásában, innovatív megoldásokat szállítva a fogyasztóknak. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés