Hirdetés

Hirdetés

100 millió eurót fordítanak a nyíregyházi gyár fejlesztésére

szabolcsihir.hu

2019.09.10. 13:52

100 millió eurót fordítanak a nyíregyházi gyár fejlesztésére

Kiemelkedő beruházásba kezd az Electrolux.

Hirdetés

Az Electrolux Group szeptember 10-én bejelentette: közel 100 millió eurós befektetést tervez a nyíregyházi hűtőgépgyárában annak érdekében, hogy növelje felső kategóriás termékportfóliójának versenyképességét és biztosítsa a fenntartható, profitábilis növekedést. A cég közleményéből kiderül: ez a legnagyobb volumenű Electrolux-beruházás Magyarországon, mióta a cég 1991-ben megkezdte működését az országban. Ezzel egyidőben a porszívógyártást és a szabadonálló hűtőgépek gyártásának jelentős részét Jászberényből külső partnerekhez szervezik át. Ez körülbelül 800 Electrolux dolgozót érinthet, az átszervezés tervét a vállalat helyi üzemi tanácsával is egyezteti a cég vezetősége.

– A kiemelkedő nagyságrendű beruházás nyíregyházi üzemünkben azt bizonyítja, hogy az Electrolux Group számára Magyarország fontos helyszín az európai gyártókapacitásai sorában. Az új befektetés, valamint jászberényi telephelyünk több évtizedes tapasztalata és kiválósága együtt erős bázist és komoly versenyelőnyt jelentenek az Electrolux számára – mondta Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatója, a cég európai alelnöke.

A társaság hűtőgépgyártó üzemei a jövőben a felső kategóriás, szabadonálló hűtő-, fagyasztó-, és alulfagyasztós kombi hűtőgépek, valamint a beépíthető termékek gyártására fókuszálnak, melyekre növekvő kereslet van az európai piacon. Mind a jászberényi, mind a nyíregyházi üzem fontos szerepet játszik majd a felső kategóriás termékek gyártásában, innovatív megoldásokat szállítva a fogyasztóknak. 

2020 és 2023 között közel 100 millió eurót fektet be a nyíregyházi üzeme fejlesztésébe. A beruházás összegét az Ipar 4.0 szabványoknak megfelelő digitális, ipari automatizációs és robot technológiák beszerzésére és alkalmazására fordítják. Az üzemben nagyrészt intelligens, okos berendezések készülnek majd.
NyíregyházaberuházásElectrolux

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés