Kiverte egy fogát, mert azt hitte, anyázott

Szabolcsihír

2020.02.04. 20:39

Kiverte egy fogát, mert azt hitte, anyázott
A kép illusztráció

Súlyos testi sértés miatt keresnek egy férfit Nyíregyházán.

Hirdetés

Hirdetés

Ököllel akkorát ütött, hogy kiverte a fogát, betörte a száját Nyíregyházán egy 16 éves fiúnak az a férfi, aki úgy emlékezett, a fiatal „anyázott” nemrég az egyik ismert, városi szórakozóhelyen. Pedig a fiú még életében nem is járt ott – állítja az édesanyja, aki a történteket a múlt héten a Nyíregyen hallottam Facebook-csoportban osztotta meg.

A Szabolcsihírnek az édesanya elmondta: fia már jobban van, és szerencsére a két első foga, amely az ütéstől meglazult, a remények szerint megmarad, be fog ágyazódni, így csak egy elvesztett fogat kell pótolni.

A nem mindennapi eset január 31-én késő este történt a Stadion, Vasvári Pál utca által határolt területen, a játszótérnél. A 16 éves fiú két barátjával beszélgetett, s már épp búcsúzkodni kezdtek.

A közelben egy padon üldögélt két férfi, az egyik elindult feléjük. Nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget ennek.

Azonban az illető, mikor túl közel ért a 16 éves fiatalhoz, hirtelen,

ugrásból jobb öklével szájon vágta a nálánál egyébként jóval magasabb fiút. Csak utána indokolta, miért kapott: mert szerinte „k. anyázott” az ismert szórakozóhelyen.

– Fiam egyik foga azonnal kitört, szájából ömlött a vér – folytatta az édesanya, aki hozzátette: fián kapucni volt, ezért nem láthatta, nem tudott személyleírást adni a támadóról. Két barátja viszont igen. Azonnal hívták a rendőrséget, a mentőket, és értesítették a családot is. A fiú édesanyja 15 perc alatt a helyszínre ért.
– Már előttem ott volt az idősebbik fiam, mert ők ketten együtt mennek el az én kocsimmal otthonról péntekenként szórakozni, mindketten a saját baráti körükkel, majd a nagyobb elmegy az öccséért, és együtt térnek haza - magyarázta az édesanya. - Már épp indultak volna. A fiam 186 centi magas, 90 kiló, és hasonlóak a barátai is.

– Meg tudták volna védeni magukat, ha nem ilyen váratlanul üt az egyéként alacsony termetű támadó – tette hozzá az anya. – De minden hirtelen történt, majd az öklöző és a társa elrohant a helyszínről. A legjobban az bántja a fiúkat, hogy sunyi módon támadott az ismeretlen, ráadásul előbb ütött, és csak utána mondta, hogy miért, pedig, ha fordítva teszi, hamar kiderül, hogy ártatlant ütött meg – tette hozzá az édesanya. A sérült fiút a mentők kórházba szállították, ahol ellátták, majd az édesanya és a gyermeke még az éjjel megtették a feljelentést a rendőrségen.

A Szabolcsihír megkeresésére a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az alábbiakat közölte: a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya feljelentés alapján súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomozást. Az elkövető beazonosítása folyamatban van. A sértett egy 16 éves nyíregyházi fiú, aki a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bűncselekmény elkövetésének ideje: 2020. január 31. 23 óra 30 perc.

Cs.K.

Nyíregyházasúlyos testi sértés

Szóljon hozzá!

Hirdetés