Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el egy nyíregyházi iskolában

| 2020. 02. 27. | 15:08:00
Túl sok volt a hiányzó.
Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el egy nyíregyházi iskolában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénteken és hétfőn nem lesz tanítás a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában - értesült a Szabolcsihír.

A hét elejétől minden nap egyre több volt a hiányzó gyerek, ezért úgy döntöttünk, hogy péntekre és hétfőre (február 28. és március 2.) rendkívüli tanítási szünetet rendelünk el - mondta el telefonon érdeklődésünkre az intézmény vezetője, Baloghné Németh Szilvia.

A gyerekek hányással, hasmenéssel járó tünetekre panaszkodtak, ezért felvették a kapcsolatot a népegészségügyi szolgálattal, és minden óvintézkedést megtettek az iskolában a fertőzés terjedése ellen, már a bejáratnál fertőtlenítő kézmosásra van lehetőség. A tünetek egyébként calicivírus-fertőzésre utalnak.

A hányással, hasmenéssel járó tünetek mintegy 180 gyereknél jelentkeztek - tájékoztatott az intézményvezető, aki azt is elmondta, hogy a népegészségügyi szolgálat egyenként felvette a kapcsolatot a gyerekek családjaival. Nem az ÁNTSZ ajánlotta, hogy zárják be az iskolát, hanem - mint Németh Szilvia hozzátette: "mint intézményvezető, jogkörömnél fogva úgy döntöttem, hogy két napra rendkívüli tanítási szünetet rendelek el."

Azt is megtudtuk, amellett, hogy sokan megbetegedtek, sokan azért nem mentek csütörtökön iskolába, mert szüleik szerették volna elkerülni, hogy megfertőződjenek. Csütörtökön volt egyébként a középiskolai felvételi is, emiatt is hiányoztak sokan. 

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés