35 milliót zsarolt egy pártól a nyíregyházi álrendőr

Szabolcsihír

2020.10.02. 13:29

35 milliót zsarolt egy pártól a nyíregyházi álrendőr
A kép illusztráció (pixabay.com)

Évekig bujkált Írországban.

Hirdetés

Hirdetés

Írországban bujkált, 3 éve elkövetett zsarolásért kell felelnie annak a nyíregyházi férfinak, aki ellen most emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A nyíregyházi férfi társával még 2017-ben zsarolt meg egy nyíregyházi párt, akiktől közel 35 millió forint értékben szerzett meg ékszereket és készpénzt, majd Írországba menekült.

A középkorú férfi 2017. év elején nehéz anyagi helyzetbe került, ezért elhatározta, hogy bűncselekmény elkövetéséből tesz szert jövedelemre. Tervébe egyik fóti ismerősét is beavatta, és rávette, hogy a busás haszon reményében segítsen neki.

A két férfi 2017 márciusában reggel - magát nyomozónak kiadva - becsengetett a már előre kifigyelt nyíregyházi párhoz, akiknek egy rendőr igazolványnak látszó,

fényképes igazolványt mutattak fel, majd közölték velük, hogy házkutatási parancsuk van. 

Az elkövetők határozott fellépésére - a hamisított határozatot látva - a sértett beengedte őket, ahol a vádlott azt az előre kitalált történetet adta elő, hogy

a rendőrség egy bűnszervezetet leplezett le, akik betörésekből származó ékszereket értékesítettek, és tudomásuk van arról, hogy ezekből ők is vásároltak, ezért a házban lévő valamennyi értéktárgyakat most lefoglalják.

A sértettek vonakodnak átadni értékeiket, erre kilátásba helyezték, hogy ha ellenszegülnek, akkor bilincsben fogják elvinni őket, és letartóztatásba is kerülhetnek.

A pár a fenyegetés hatására átadta arany ékszereiket, valamint az otthon tartott több millió forint készpénzt.

A két férfi az aranyat mérlegen lemérte, majd mintha azok bűnjelek volnának, becsomagolta és felcímkézte. Távozásukat követően a zsákmányon elosztoztak, majd otthonukba távoztak.

A fóti férfit hamar elfogták, vele szemben a bíróság már jogerős ítéletet is hozott, míg nyíregyházi társa családjával együtt külföldre menekült. Őt 2019 őszén elfogatóparancs alapján  Írországban fogták el, majd átadták a magyar hatóságoknak. Az ügyészség vele szemben zsarolás minősített esete miatt most emelt vádat, vádiratában több éves fegyház büntetés kiszabását indítványozta.

zsarolásNyíregyházi Járási Ügyészség

Hirdetés

Szóljon hozzá!