Hirdetés

Új főigazgatója van a nyíregyházi kórháznak

szabolcsihir.hu

2020.12.21. 19:09

Új főigazgatója van a nyíregyházi kórháznak

Január 1-től tölti be a pozíciót.

Hirdetés

Hirdetés

Dr. Szondi Zitát nevezte ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatójává, megbízatása 2021. január elsejétől hatályos. 

Dr. Szondi Zitát 2010-ben nevezték ki  a Mátészalkai Területi Kórház orvosigazgató helyettesévé, majd ügyvezető igazgatójává. 2015-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója, főigazgató helyettese lett. A megyei egészségügyi ellátórendszer csúcsintézményeként létrejött Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház – 5 városban, 6 fekvőbeteg telephelyen 2 900 ággyal működő kórházcsoport – orvosszakmai vezetője, operatív irányítója.

2015-től részvételével és irányításával megtörtént a telephelyek között. a betegutak optimalizálása A szükségletekhez igazodó kapacitás, humánerő menedzsment  és a működési hatékonyágot javító intézkedések révén stabilan működő, inetgrált ellátórendszer valósult meg a megye településein.

Fontos szakmai együttműködést alakított ki a régió társintézményeivel, országos intézményekkel.

A Szabolcs-Szatmér-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban a koronavírus járvány elleni védekezés, a gyógyító ellátások átszervezésének első számú irányítója, felelőse, 2021. január elsejétől pedig intézményünk főigazgatója.

Intézményirányítási, változásmenedzsmenti és folyamatszervezési tapasztalatai, határozott és következetes döntései, a gyógyító munka és az egészségfejlesztés iránti elkötelezettsége révén és rendkívüli aktivitással végzett munkájával vívta ki a munkatársak elismerését.

A kórházcsoport decemberben a járványügyi védekezésben, gyógyításban végzett munkájának elismeréseként az Év Megyei Kórháza kitüntető címet is átvehette.
kórházigazgatóSzondi Zita

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés