Kezdődik a nyíregyháza-sóstói gigaberuházás: épül a szökőkút

Szabolcsihír

2021.05.13. 17:39

Kezdődik a nyíregyháza-sóstói gigaberuházás: épül a szökőkút
A szökőkút látványterve

1,44 milliárd vissza nem térítendő támogatást kapott rá a város.

Hirdetés

Hirdetés

a „Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő integrált termék- és szolgáltatásfejlesztése” című pályázat kivitelezési munkálatai ezen a héten elkezdődnek - közölte május 13-án a Szabolcsihírrel a városházi sajtószolgálat.

A munkaterület elkerítése szakaszosan történik, ennek első ütemében a Hunguest Hotel Sóstó és a Svájci Lak közötti parkolókat zárják le május 13-tól. A projekt megvalósításának időszakában a látogatók tájékozódását angol és magyar nyelvű tájékoztató táblák segítik.

A lezárások pontos helyszínét térképen is mutatják

A beruházás keretében, amely az önkormányzat és a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. konzorciumában valósul meg az alábbi fejlesztések történnek meg:

  • szökőkútpark az AQUARIUS élményfürdő előtti parkban,
  • kerékpárkölcsönző és szervizpont, kerékpárok beszerzése,
  • parkolóhelyek optimalizálása
  • 3 db nyilvános WC telepítése,
  • zöldfelület rekonstrukció, öntözőhálózat telepítés, termelői piactér és zenepavilon,
  • a Tófürdő előtti és a székelykapu előtti meglévő szökőkutak összekötése, kapcsolódó térburkolati-, és zöldfelületi rekonstrukció,
  • trambulin park kialakítása.

A projekt keretében a gyógyhely zöldterületeinek minőségi fejlesztése is megvalósul mintegy 6600 négyzetméteren, 34 lombhullató fa, 1325 cserje és 383 évelő növény telepítését ígérik. További cél a parkolási infrastruktúra fejlesztésével a fő turisztikai attrakciók elérhetőségének könnyebbé és hatékonyabbá tétele.

Az 1,44 milliárd forint összköltségű, százszázalékos, vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló beruházás munkálatai várhatóan 2021 őszén fejeződnek be - írták.
Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő

Hirdetés

Szóljon hozzá!