Az egész országban nincs párja a nyíregyházi szökőkútnak

Szabolcsihír

2021.10.18. 20:36

Az egész országban nincs párja a nyíregyházi szökőkútnak
Fotók: Cs. K.

El kell ismerni: gyönyörű.

Hirdetés

Hirdetés

Közel száz fúvókából lövell ki a víz a nyíregyházi szökőkút medencéjében, melynek próbaüzemét október 18-án este a sajtó nyilvánossága előtt tartották.

A Sóstó központjában, a Sóstó Hunguest Hotel és a Svájci-lak közé épült látványosság több színben pompázik, hol görögtüzet imitál, alig néhány tíz centiméterre kiemelkedve a medence vízéből, hol pedig 20 méternél is magasabbra tör, az ég felé. Máskor úgy tűnik, mintha épp egy kényes üveget fújna egy üvegműves. Mindezt zenei kíséretre, mert a víz táncát ismerős és népszerű dallamokra koreografálták. Lenyűgöző az élmény. Az egymilliárdos, sóstói beruházás részeként megépült szökőkút másik attrakciója, amikor megjelenik egy ködfüggöny a víz fölött, s egyfajta vetítővászonként szolgál, filmvetítéshez.

A szökőkút megépítése ellen elég komoly lakossági tiltakozás is volt, főként azért, mert a nyíregyháziak féltették a fákat. Az egész nyáron körbekerített munkaterülete nem nafyon lehetett belátni, így olybá tűnt, mintha az egész körbekerített területet a szökőkút foglalná el. Most, hogy kicsit megnyíltak a kapuk, látszik, nem vágtak ki annyi fát, és a szökőkút is kisebb területet foglal el, mint ahogy korábban gondoltuk.

A hétfő esti bemutató a főpróba volt. A próbaüzemből azonban a nyíregyháziak sem maradnak ki. Október 22-től, 10 napon át, sötétedés után bárki megtekintheti Nyíregyháza legújabb attrakcióját, mely a jövő nyártól már "élesben" kápráztathatja el a hozzánk érkező turistákat is.  

Galéria

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés