Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel kétszázmillióból újult meg a nyíregyházi teniszcentrum

| 2022. 12. 16. | 14:23:00
Kovács Ferenc hangsúlyozta, a fejlesztések ezzel nem állnak meg.
Közel kétszázmillióból újult meg a nyíregyházi teniszcentrum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel kétszázmillió forint értékű fejlesztés fejeződött be a Marso Tenisz Centrumban Nyíregyházán, a program sajtóbejárását pénteken tartották a nyírségi nagyvárosban.  Az eseményen Kovács Ferenc, a megyeszékhely Fidesz-KDNP-s polgármestere emlékeztetett, az önkormányzat tulajdonában lévő, a városi stadion mellett található ingatlan üzemeltetését 2017-ben vette át a Marso Tenisz Centrum Egyesület, miután a helyhatóság hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a Marso Kft.-vel.

A beruházás keretében elvégeztek a pályák és a lelátók korszerűsítését, megújult az öntözőrendszer és a világítástechnika, a sétányok pedig díszburkolatot kaptak - mondta a városvezető. Kovács Ferenc hangsúlyozta, a fejlesztések ezzel nem állnak meg, a második ütemben folytatódnak a teniszcentrum fejlesztési munkálatai, ehhez azonban meg kell várni, hogy a felújítás alatt lévő városi stadion kivitelezési munkálatai jövőre befejeződjenek.

 "A városvezetés sportfejlesztési programjának központjában a teniszcentrum teljes, általános és modernizált felújítási programja szerepel" - fogalmazott a városvezető.

Szabó Tünde, a térség fideszes országgyűlési képviselője, kormánybiztos az újságíróknak kiemelte, a beruházás a korábbi Emberi Erőforrások Minisztériumának tizenhat kiemelt sportág sportágfejlesztési programja keretében kezdődhetett meg, a centrum felújítására pedig 197 millió forint vissza nem térítendő támogatást használhatott fel a város.

A létesítményben tizenöt salakos pálya áll a teniszezők rendelkezésére, a téli időszakban pedig egy 2018-ban átadott, háromrétegű, három pályát lefedő, hőszigetelt teniszsátor biztosítja a sportolási lehetőséget. Az eseményen részt vett Prohászka Norbert, az egyesület elnöke és Becser Zoltán, a Marso Kft. ügyvezető igazgatója is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés