Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csökkenti a közvilágítást a nyíregyházi önkormányzat

| 2023. 01. 13. | 15:49:00
Több mint ezer lámpatestet kikapcsolnak a hónap végéig.
Csökkenti a közvilágítást a nyíregyházi önkormányzat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az energiaárak drasztikus emelkedése miatt, a költségcsökkentés érdekében a közvilágítás üzemben lévő 17 600 lámpatestje közül várhatóan több mint ezret kikapcsolnak a hónap végéig Nyíregyházán - tájékoztatta a város önkormányzata pénteken az MTI-t. Azt írták, a közvilágítási rendszerben rejlő megtakarítási lehetőségekkel már korábban is foglalkozott a város közgyűlése, most a megvalósítási szakasz következik a biztonsági szempontok figyelembevételével. A város közigazgatási területén a közvilágítással kapcsolatos feladatokat a NYÍRVV Nonprofit Kft. látja el.

 "Az energiaköltségek csökkentésére a szakemberek a működő fényforrások egy részének leszerelés nélküli kikapcsolását látták megvalósíthatónak" - közölte az önkormányzat.

A közlemény szerint ez a közvilágítás megritkítását jelenti, a nem egymás melletti fényforrások kikapcsolásával. A beépített teljesítménycsökkenés a nagykörutat, a Nyíregyházára bevezető főutakat és az egyéb jelentősebb utakat érinti. A lakóutcákban a lakosság biztonságérzete, az élet- és vagyonbiztonság, valamint a közlekedésbiztonság megőrzése miatt nem tervezik lámpák kikapcsolását, és változatlan marad a gyalogátkelőhelyek és lehetőség szerint a csomópontok megvilágítása is.     

Hozzátették, a jelenlegi árakkal számolva a döntés nagyságrendileg 100 millió forintos megtakarítást eredményez. "Az intézkedés megvalósításának várható végső időpontja január 31." - áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés