Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az év nyíregyházi és záhonyi tűzoltóit jutalmazták

katasztrofavedelem.hu | 2023. 11. 20. | 11:00:56
Az elismeréseket minden évben átadják.
Az év nyíregyházi és záhonyi tűzoltóit jutalmazták
Beavatkozó kategóriában Pataki Sándor lett az év nyíregyházi tűzoltója (Fotó: katasztrofavedelem.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már hagyomány, hogy a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság elismeri az év legjobbjait. Pár nappal ezelőtt, újra két kategóriában adták át az „Év tűzoltója” kitüntető címet - számol be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint írják: hatósági kategóriában Oláhné Terdik Nikoletta tűzoltó hadnagy vehette át a kitüntető címet. A hatósági főelőadó 2014-ben került hivatásos állományba, az elmúlt években nem csupán a tűzmegelőzés, hanem az iparbiztonság területén is széleskörű tapasztalatokat szerzett. Szakmai felkészültsége, elkötelezett hivatástudata miatt munkatársai és a külsős szakemberek is tisztelik, véleményét kikérik. Édesapja évtizedekig volt hivatásos tűzoltó Nyíregyházán. Férje, Oláh Imre tűzoltó főtörzsőrmester, pedig jelenleg is a nyíregyházi „B" csoportban teljesít szolgálatot és két csodaszép gyermekük van!

Beavatkozó kategóriában Pataki Sándor lett az év nyíregyházi tűzoltója. A törzszászlós a „C" szolgálati csoport egyik különlegesszer-kezelője. A jó humorú, geszterédi tűzoltót mindenki Pasának hívja. Az elhivatott tűzoltó feladatait mindig igyekszik a legmagasabb színvonalon, felelősséggel ellátni. Amikor Pasa gyermek volt, édesapja a geszterédi önkéntes tűzoltó egyesületnek volt parancsnoka, így gyermekkori álma vált valóra, amikor 2005-ben, huszonnégy évesen hivatásos tűzoltó lehetett! Érden kezdett, majd másfél év múlva már Nyíregyházán szolgált. Évekig az A csoport tagja volt, 2014-től pedig a C szolgálati csoportot erősíti.

A rangos elismerést Záhonyban is átadták. Az Év tűzoltója kitüntető címet, kiemelkedő munkája elismeréseként Iski Attila címzetes tűzoltó főtörzsőrmester kapta meg idén. A Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs laktanyájában Aros László tűzoltó alezredes, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adta át a díjat. Iski Attila címzetes tűzoltó főtörzsőrmester 2004. október 1-én szerelt fel a Záhonyi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság állományába, azóta az „A” szolgálati csoportban teljesít szolgálatot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés