Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bukmékerek korlátozásai a nagy fogadási nyereményekre vonatkozóan

| 2023. 03. 29. | 19:30:00
XXX
Bukmékerek korlátozásai a nagy fogadási nyereményekre vonatkozóan
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sportfogadás ma már kétségtelenül sokak egyik kedvenc szórakozása. A kedvenc sportolókra való fogadás egyedülálló élményt kínál mind a lelkes sportrajongóknak, mind a fogadás szerelmeseinek. Ha a fogadás nyereményhez vezet, akkor nagy az öröm, a játék ugyanis még hasznot is hozott a konyhára.

Semmi sem vidámabb a fogadók számára, mint nyerni, és ily módon ellenőrizni, hogy képesek-e pontos előrejelzést adni és legyőzni a bukmékert. Valójában nincs is csodálatosabb a fogadók számára, mint látni, ahogy számláik növekszenek és nyereségük sokszorozódik. A valóság azonban az, hogy vannak bizonyos korlátok arra vonatkozóan, hogy a fogadók mennyit nyerhetnek az online fogadások során, és ezeket a korlátokat maguk az online fogadóirodák határozzák meg. Gondoljunk úgy a fogadóirodákra, mint a fogadások engedélyezőire és letiltóira egyaránt, ügyfeleik viselkedésétől, fogadási szokásaitól és kimenetelétől függően.

Korlátozások bevezetése az ügyfélszámlákra

Azok a fogadók, akik sokat és gyakran nyernek, valószínűleg korlátozásokat fognak tapasztalni fogadási számláikon. Ilyen korlátozások lehetnek fogadási limitek, vagy a legrosszabb esetben a bukmékernél működő számla zárolása. A helyzet az, hogy az online fogadóirodák éppúgy próbálnak nyereséget elérni, mint a fogadók, és így minden eszközt felhasználnak a győzelem biztosítására.

Tehát amikor azt látják, hogy a számlák egyre nagyobbak, szokatlanul nagy nyereséget érnek el, túl gyakran nyernek vagy meghatározott fogadási szokást mutatnak be, akkor jogukban áll limiteket felállítani, vagy akár le is zárni ezeket a számlákat. Bár ez elfogult, tisztességtelen és etikátlan, preferenciális vagy akár diszkriminatív bánásmódnak tűnhet, a tény az, hogy ott van azokban a feltételekben, amelyeket minden fogadónak el kell olvasnia és el kell fogadnia, mielőtt regisztrál egy fogadóirodához. Az online bukmékerek fenntartják a jogot arra, hogy korlátozó intézkedéseket vezessenek be ügyfeleik számláira minden alkalmatlannak vagy csalárdnak ítélt alkalommal.

Tétfaktoring: nyertes fogadók lenyugtatása

De hogyan döntik el a fogadóirodák, hogy mely számlákat korlátozzák vagy melyre szabnak meg fogadási limiteket? A válasz az, hogy a tétfaktoring néven ismert stratégiát alkalmazzák, amely lehetővé teszi számukra, hogy különbséget tudjanak tenni a természetellenesen és szokatlanul nagy nyerő számlák és a normálisabb számlák között, és ennek megfelelően minden esetben meghatározzák a maximális tét összegét. A nagy nyerő számlák és általában az olyan számlák esetében, amelyek kívül esnek a várt „normális” teljesítményen, a bukmékerek valamilyen határt szabnak, hogy biztosítsák üzletüket, és ennek során végül lenyugtatják a nyertes ügyfeleket. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy ezeknek az ügyfeleknek meghatározott felső korlátaik vannak a fogadásra, amely általában a megengedett maximális fogadás százalékában jelenik meg. Érdemes tudni, hogy ehhez hasonlóan a minimum nyereményt is szabályozzák.

Nyertes számlák bezárása

A maximális tétek lecsökkentése mellett az online fogadóirodák mindig egy lépéssel tovább léphetnek nyereséges üzletük megvédésében. Lezárhatják az ügyfelek számláit arra hivatkozva, hogy valamilyen csalásról vagy félrevezető történésről van szó, és biztosak lehetünk abban, hogy ezt teszik, ha azt gyanítják, hogy az ügyfél elfogadhatatlan eszközöket használ a nyerésre.

Felmerülhet a kérdés: törvényes-e az online bukmékereknek számlát bezárni, sokkal inkább egy nyerő számlát? Bár ez igazságtalannak hangzik a fogadók részéről, az igazság az, hogy nincs olyan törvény, szerencsejáték-szabályozás vagy szabályozás, amely ezt illegálisnak vagy tiltottnak ítélné. Végül a sportfogadási szolgáltatóknak még mindig pénzt kell keresniük költségeik fedezésére. Bármely fogadó, aki pénzügyi terhet jelent a fogadóirodák számára, valószínűleg felfüggesztésre kerül a platformon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés