Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Péter nyilvánosságra hozta a volt feleségével lezajlott beszélgetés felvételét

| 2024. 03. 26. | 09:02:23
Állítólag titokban rögzítette.
Magyar Péter nyilvánosságra hozta a volt feleségével lezajlott beszélgetés felvételét
Magyar Péter (Fotó: Facebook/Magyar Péter)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Péter, a korábbi igazságügyminiszter, Varga Judit volt férje egy nappal korábban már felvezette azt, hogy március 26-án, kedden reggel olyan felvételt tesz közzé, amivel szerinte lemondásra készteti a kormányt.

A Diákhitel Központ volt igazgatója, aki március 15-én bontott zászlót a politikai mozgalmának, egy titokban felvett, a volt feleségével lezajlott beszélgetés felvételét osztja meg az ügyészséggel és a nyilvánossággal, az ebben elhangzottak pedig terhelő bizonyítékok a miniszterelnök kabinetfőnöke, Rogán Antal számára a Schadl–Völner-ügy kapcsán – közölte.

A Schadl–Völner-ügy lényege a vádirat szerint az, hogy Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnöke és Völner Pál államtitkár, Varga Judit volt igazságügyminiszter helyettese összejátszottak. Az államtitkár pénzért a pozíciójából eredő befolyásával Schadl kéréseire intézett konkrét ügyeket, például jól jövedelmező végrehajtói kinevezéseket. A pénz azoktól származott – a vád szerint legalább 83 millió forint, alkalmanként 2-5 millió forint –, akiket Völner végrehajtói pozícióba segített.

Magyar Péter március 26-án, kedden reggel az ügyészség előtt azt mondta, leadja a hangfelvételt, amely bizonyítja korábbi állításait, vagyis azt, hogy manipulálták a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagát.

A szűk kétperces felvételen Magyar Péter Varga Judittal beszélget, vélhetően a Schadl-Völner-ügyről. Varga Judit nem sokkal a felvétel nyilvánosságra hozatala után reagált.

Varga Judit: „Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve”
Azonnal reagált a volt igazságügyi miniszter.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés