Méregtelenítés és immunerősítés hatékonyan

Számtalan módja létezik ma már a szervezetünk védelmének, és ezáltal az egészségünk megőrzésének. Elég csak beütnünk az internetes keresőkbe a kulcsszavakat, és máris jönnek a találatok.
Fontos, hogy megbízható forrásból informálódjunk, és a gyógyhatású készítményeket is ilyen webáruházakból, boltokból szerezzük be. Jó példa lehet a Vitalitás Webáruház. Itt a blogban naprakész információkat kapunk többek között arról is, hogy sport, például rendszeres futballozás esetén mit használjunk.
A liposzómás étrend-kiegészítőkkel, köztük a folyékony glutation rendszeres fogyasztásával fizikailag és szellemileg is támogatjuk a szervezetünket. Mai cikkünk ezt a témát veszi górcső alá.
Megnézzük, hogy mit is jelent az, hogy egy táplálékkiegészítő liposzómás, feltárjuk alaposabban is, hogy mi az glutation, mit okozhat a hiánya, és hogyan pótolható.
A liposzómás étrend-kiegészítőkről
Amikor beveszünk egy táplálékkiegészítő kapszulát, szinte azonnal várjuk a pozitív eredményeket. Abba nem is gondolunk bele, hogy hogyan jut el a benne található hatóanyag a sejtekig. Ilyenkor ugyanis jelentkezhetnek emésztési problémák, felszívódási nehézségek, de akadályokba ütközhet a sejtfalon való átjutás is.
A liposzomális készítmények a veszteség ilyen jellegű csökkentése révén egyszerűen eljuttatják a hatóanyagot oda, ahol épp szükség van rá. Tulajdonképpen a szervezetünk is így működik, fogyaszthatóvá teszik a tápanyagokat, így könnyebben felszívódnak és eljutnak a bioaktív komponensek a megfelelő helyre. Nincs ez másként a glutationnal sem, mely az említett webshopban folyékony liposzómás formában kapható.
Miért fontos a glutation pótlása? A továbbiakban erről írunk, de kezdjük az elején!
Mi a glutation?
A glutation, ahogy a szaknyelv és -tudomány is tartja, egy vízoldékony tripeptid. A májban, lépben, vesékben, csontvelőben, valamint a vörösvértestekben és fehérvérsejtekben és az idegszövet sejtjeiben koncentráltan fordul elő. A pótlása elengedhetetlen. A termelődésére jelentős mértékben hat a káposzta, kelkáposzta, kínai kel, kelbimbó, brokkoli, retek, fehérrépa, tej, tejsavó és tojásfehérje fogyasztása. Emellett a máriatövisről se feledkezzünk meg!
Légző- és emésztőszervi betegségek
Azoknál, akik krónikus légzőszervi betegségekkel küzdenek, szintén kimutatták a glutation hiányát. De a tüdő adenokarcinoma is sokkal gyakoribb náluk. Ugyanígy a nem megfelelő immunválasz is ezzel hozható összefüggésbe, de az emésztőszervi problémák, gyulladásos folyamatok is.
Májgyulladástól a látásig
A májgyulladás és -cirrózis szintén visszavezethető az alacsony glutationszintre, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések is. De a degeneratív idegrendszeri problémák egyik oka szintén lehet a glutation hiánya, sőt, fontos szerepe van a látásélesség megőrzésében is.
Láthatjuk, mennyire lényeges, hogy a szervezetünkben optimális legyen a glutation mennyisége. Ha erre odafigyelünk, rengeteget tettünk az egészségünkért.










