Helyben járó
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés
Hirdetés

Minden idők 10 legjobb magyar futballistája

| 2023. 09. 29 | 19:25:00
XXX
Minden idők 10 legjobb magyar futballistája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Puskás Ferenc

Puskás Ferenc, akit "Száguldó őrnagy" néven is ismernek. Ő az egyik legnagyobb labdarúgóikon Magyarországon és a világon egyaránt. Ő volt az, aki beírta nevét a labdarúgás történelmébe, és pályafutása során elképesztő sikereket ért el. 84 nemzeti válogatott góljával és a Real Madridban elért sikereivel örökké emlékezetes marad. A Real Madrid színeiben összesen 5 spanyol bajnokságot és 3 Európa Kupát (a mai Bajnokok Ligája elődje) nyert. Puskás pályafutása során elképesztő rekordokat ért el. 617 hivatalos mérkőzésen összesen 600 gólt lőtt, ami elképesztő teljesítmény.

Kocsis Sándor

Kocsis volt Puskás egyik társa az Aranycsapatban, és a fantasztikus teljesítményének köszönhetően a magyar labdarúgás egyik legnagyobb ikonja, és a világ egyik legjobb csatára volt a 20. század közepén. Kocsis különlegessége az volt, hogy rendkívül magas a társaihoz képest, ami miatt a légi párbajokban és fejeléseknél is rendkívül veszélyes volt. Ez a képessége az évek során a Barcelona csapatában és a válogatottban is megmutatkozott. Kocsis pályafutása során számos sikert ért el, beleértve a spanyol bajnokságot és a spanyol kupát a Barcelonával. 403 mérkőzésen 371 gólt szerzett.

Czibor Zoltán

Czibor Zoltán a magyar labdarúgás egyik kiemelkedő alakja volt, és a sportág történetének egyik legkiválóbb szélsőjeként tartják számon. A sebessége, labdavezetése és pontos beadásai miatt vált ismertté. Czibor részese volt a Barcelona legendás magyar triójának, a "Czibor, Kocsis, és Kubala" hármasnak. Lehengerlő sebessége és képességei voltak, a Barcelona csapatával két alkalommal nyerte meg a spanyol bajnokságot.

Kubala László

Kubala szintén a Barcelona legendás játékosa volt, és bár nem született Magyarországon, a válogatottban magyarként szerepelt és kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Nemcsak rendkívül tehetséges játékos volt, hanem a sokoldalúságával is kitűnt. Játszott középcsatárként, szélsőként és középpályásként is, és minden pozícióban kiválóan teljesített. Technikája, labdakezelése és lövési képességei lenyűgözők voltak. Kubala hat alkalommal nyerte meg a Copa del Rey-t és két alkalommal a Latin Kupát a Barcelonával.

Hidegkuti Nándor

Hidegkuti olyan játékosokhoz volt hasonlítva, mint Puskás és Kocsis. Középpályásként fontos szerepet játszott a válogatott sikereiben. Egyike volt azoknak a játékosoknak, akik rendkívüli labdarúgási intelligenciával és technikai képességekkel rendelkeztek. Hidegkuti különlegessége az volt, hogy szokatlan pozíciót játszott, az ún. "mély középpályást" vagy "söprögető." Ez a pozíció lehetővé tette számára, hogy a középpályáról irányítsa a játékot, de lehetővé tette, hogy előretörjön, és gólokat is szerezzen. A pályán mutatott intelligenciája forradalmasította a labdarúgást. Pályafutása során Hidegkuti 68 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, és 39 gólt szerzett.

Grosics Gyula

A legendás kapus, Grosics "Fekete Puma" néven volt ismert, a magyar labdarúgás egyik legnagyobb alakja volt, és a világ egyik legjobb kapusaként tartják számon. Grosics a kapuban rendkívüli tehetséggel és bátorsággal rendelkezett. Kiemelkedő reflexekkel, gyorsasággal és elképesztő ugrási képességgel rendelkezett, ami lehetővé tette számára, hogy hihetetlenül nehéz lövéseket és fejeléseket is sikerrel védjen. Grosics Gyula azon, örökké emlékezetes magyar futball játékosok egyike, akiknek az öröksége a mai napig fellelhető.

Bozsik József

Bozsik a középpályán hatalmas sikereket ért el, a pálya irányításának kulcsfigurája volt. Kiváló passzjátékot és labdakezelést mutatott be, és fontos szerepet játszott a csapat játékának felépítésében. Pályafutása során Bozsik 101 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, ami hatalmas teljesítmény és egy ideiglenes világrekord volt a nemzeti csapatban játszott mérkőzéseket tekintve.

Détári Lajos

Détári volt a 80-as évek egyik kiemelkedő magyar játékosa. Kiváló technikával és kreativitással rendelkezett a középpályán, ami által elismerést szerzett a labdarúgás világában. A Duisburgban mutatott kiváló teljesítménye és technikája miatt vált népszerűvé. Az 1986-os világbajnokságon elért sikerei miatt Détári az aranycipő díját is megkapta, mint a torna legeredményesebb góllövője. Ő volt az, aki a középpályán irányította a játékot és gyakran fontos gólokat is szerzett vagy előkészített. A játékában látható volt a művészi megközelítés, ami miatt sok rajongó és szakértő is elismerte.

Gera Zoltán

Gera a 2000-es években volt a magyar válogatott egyik vezére és a Premier League-ben is sikeresen játszott. Kiváló középpályás volt, aki hosszú és sikeres pályafutása során rendkívüli teljesítményeket nyújtott klubcsapataiban és a magyar válogatottban is. A játékintelligenciája, passzai és gólérzékenysége miatt fontos játékosa volt a magyar válogatottnak. A góljai és előkészítései segítették a csapatot a sikerek elérésében, beleértve az Európa-bajnokságokon való szereplést is.

Dzsudzsák Balázs

Dzsudzsák a modern magyar futball egyik legnagyobb tehetsége volt, és a válogatottban és külföldi klubjaiban is számos gólt szerzett. Kivételes képességei, kreativitása és szélső játéka miatt hosszú ideig kiemelkedett a nemzetközi futballban. Gyorsasága, precíz beadásai és lövőképessége miatt hamar kulcsemberévé vált a válogatottnak. Az ő teljesítményének köszönhetően a klubja megnyerte az Eredivisie bajnokságot és a holland kupát is. Dzsudzsák személyesen is elismerést szerzett, amikor a szezon legjobb játékosának választották Hollandiában.

Ezek a játékosok mind hatalmas nyomot hagytak a magyar labdarúgás történelmében és továbbra is inspirálják a jövő generációit. Az ő teljesítményük és elhivatottságuk példaképek a magyar futballvilág számára.

Kapcsolódó hírek
Messi jobb, mint Ronaldo – így döntöttek ők!
Messi jobb, mint Ronaldo – így döntöttek ők!
Az argentin több barcelonai csapattársai is legjobb tízben végzett.
Mikulás-napi közönségtalálkozót szervez a Szpari
Mikulás-napi közönségtalálkozót szervez a Szpari
Ez az ősz eddig remekül sikerült a nyíregyháziaknak
A Vasas kiütötte a Győrt, élen maradt a Szpari!
A Vasas kiütötte a Győrt, élen maradt a Szpari!
A nyíregyháziak az NB I. felé vágtatnak.
A legmagasabb szintű diplomát szerezték meg a Szpari edzői
A legmagasabb szintű diplomát szerezték meg a Szpari edzői
A Nyíregyháza mesterei így már az NB I-ben is edzősködhetnek.
Hirdetés
Hirdetés