Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Női röplabda Eb: két nyíregyházi a keretben

| 2023. 07. 30. | 12:56:00
Lászlop Alexandra és Tóth Fruzsina is bizonyíthat.
Női röplabda Eb: két nyíregyházi a keretben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alessandro Chiappini, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az augusztus 15-én rajtoló Európa-bajnokságra utazó keretét. Az olasz szakember 14 fős névsorában a játékosok több mint felének, nyolc röplabdázónak még nincs Eb-tapasztalata. A keret többi tagja közül a bajnok Vasast erősítő Török Katának és a csapatkapitány Tóth Fruzsinának a negyedik, Németh Anettnek és Nacsa-Pekárik Eszternek a harmadik kontinenstornája lesz az idei, míg Vezsenyi Adrienn és Kiss Gréta 2021 után másodszor tagja az utazó csapatnak.

A válogatottban három idegenlégiós szerepel, a többiek Magyarországon játszanak, a legtöbb játékost, négyet a Swietelsky-Békéscsaba adja.

A magyarok a genti A csoportban a házigazda belgák ellen, augusztus 17-én mutatkoznak be a kontinenstornán, majd sorrendben az ukránokkal, a lengyelekkel, a szlovénekkel és a világbajnok szerbekkel találkoznak. A hatcsapatos csoportból az első négy jut nyolcaddöntőbe, a kontinenstorna szeptember 3-ig tart Belgiumban, a társrendezők Olaszország, Németország és Észtország.

A magyarok programja, Gent:
augusztus 17.: Magyarország-Belgium 20.00
augusztus 19.: Ukrajna-Magyarország 17.00
augusztus 20.: Magyarország-Lengyelország 20.00
augusztus 22.: Szlovénia-Magyarország 17.00
augusztus 23.: Magyarország-Szerbia 20.00

Hirdetés
Hirdetés