Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyolc természetes fürdő már várja a vendégeket Szabolcsban

szabolcsihir.hu | 2024. 06. 19. | 16:14:48
A kormányhivatal folyamatosan ellenőrzi a vízminőséget.
Nyolc természetes fürdő már várja a vendégeket Szabolcsban
A nyíregyházi tófürdő (Fotó: Balázs Attila)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében összesen 12 kijelölt természetes fürdőhely található. A fürdőhelyek üzemeltetői azt jelezték, hogy egy kivételével (Szabolcsveresmart, Bucka Strand) valamennyi helyen üzemeltetni szeretnék a szabadtéri strandokat. A szezon előtti vizsgálati eredmények alapján a jándi szabadtéri strand még nem alkalmas a fürdőzésre, a többi helyszín vízminősége megfelelő. Nyolc helyszínen már meg is nyíltak a strandok (Nyíregyháza-Sóstófürdő Tófürdő, Leveleki Tófürdő, Rakamaz szabadstrand, Tiszalök Feketeszakáll Strand, Dombrád szabadstrand, Vásárosnamény-Gergelyiugornya szabadstrand, Tivadar szabadstrand, Ibrány szabadstrand).

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal a szezon során folyamatosan ellenőrzi a strandok vízminőségét, a fürdőhelyek üzemeltetésének körülményeit.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy fürdőzés csak kijelölt fürdőhelyen ajánlott. A nem kijelölt fürdőhelyek mind balesetveszély, mind fertőzésveszély szempontjából nagyobb kockázatot jelentenek, mivel nincsenek kialakítva a higiénés feltételek és ezeken a helyeken a víz minőségét sem vizsgálják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés