Valótlan a mátészalkai szülészet bezárásáról szóló hír

Szabolcsihír

2020.10.19. 17:53

Valótlan a mátészalkai szülészet bezárásáról szóló hír
Illusztráció: pixabay.com

Ezt állítja a kórház sajtófőnöke.

Hirdetés

Hirdetés

Valótlanok azok a hírek, amelyek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Mátészalkai Kórházában működő Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály bezárásáról szólnak. A járó-, az egynapos és a fekvőbeteg ellátást a Jósa András Oktatókórház szakorvosainak közreműködésével biztosítjuk - közölte érdeklődésünkre október 19-én Vitkai Éva a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtófőnöke.

Mint arról a Szabolcsihír is tudósított: Földi István, a megyei közgyűlés tagja október 19-én sajtótájékoztatón megbízható információkra hivatkozva arról számolt be, hogy a mátészalkai szülésezti osztály bezárását tervezik. Ennek igyekeztünk utánajárni, kérdéseinkre a fenti választ kaptuk, kiegészítve azzal, hogy:

"Az intézmény vezetése a kialakult járványhelyzet alatt mindent elkövet annak érdekében, hogy a betegek ellátása biztonságban, az elvárható gondossággal történjen minden tagkórházunkban. Az intézmény számára a legfontosabb, hogy ellátás nélkül senki sem maradjon, és mindenkit az eddig is elvárható szakmaisággal gyógyítsunk. Tesszük ezt egy olyan helyzetben, amely a világ minden egészségügyi ellátóját napi kihívások és új feladatok elé állítja"

- tette hozzá Vitkai Éva sajtófőnök.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

Szóljon hozzá!

Hirdetés