Hirdetés

Majdnem bravúr: az utolsó utáni pillanatban bukta a győzelmet a Szpari

| 2020. 10. 25. | 22:24:00
A debreceniek a hosszabbításban egyenlítettek Nyíregyházán.
Majdnem bravúr: az utolsó utáni pillanatban bukta a győzelmet a Szpari
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hat év után látogatott ismét Nyíregyházára a DVSC, ehhez a kelet-magyarországi randevúhoz az kellett, hogy a debreceniek is kövessék a nyírségieket a magyar futball másodosztályába. A találkozó körítése azonban minden tekintetben NB I-es volt, vagy még annál is jobb. A nyíregyházi rendőrség erőbemutatót tartott a városban a mérkőzés előtt, de ezt a kellemetlenséget már megszokhattuk, ha a szomszédvárak csapnak össze. A nézőszám is NB I-es átlag feletti volt (5680), mintegy kétezer debreceni rándult át a vasárnap esti találkozóra, és a meccs előtt reméltük, a játék színvonala sem hagy majd kívánni valót maga után.

A Dzsudzsák Balázzsal felálló debreceniek próbáltak labdatartásra törekedni, míg a nyírségiek kontrákkal operáltak, és egy ilyen akcióból kiharcolt sarokrúgás hozta meg a hazai vezetést! A 13. percben jobb oldali szöglet után Jánvári közeli fejessel vette be Gróf kapuját

1-0

A Lokinak erre nem volt gyors válasza. Mezőnyben sokkal többet birtokolta a labdát, mint a Szpari, de a tizenhatos előterében tornyosuló hazai védősort nem tudta átjátszani. Hosszú percek teltek el eseménytelenül, a nyíregyházi térfélen járt ugyan a labda, de Fejér kapuja nem forgott veszélyben. A Lokié annál inkább! Amikor a hazaiaknak sikerült eljutni előre lopakodni, rendre nehéz helyzetbe hozták a debreceni védőket. A 37. percben például Gróf bravúrja kellett ahhoz, hogy Ötvös lövése ne érjen újabb gólt a hazaiaknak.

Az első 45. percben a listavezető DVSC támadójátéka annyira gyenge volt, hogy akár egy nyugdíjas nyíregyházi varrónő is állhatott volna a Szpari kapujában. A debreceniek ugyanis nem találták el a kaput!

A DVSC szünet után rögtön nagy nyomás alá próbálta helyezni a hazaiakat, de Fejér kapust csak a szélről beadott labdák dolgoztatták meg, „klasszikus” védeni valója nem akadt. Ekkor már a Bárány Donát is a pályán volt, aki a teljesen passzív Tischlert váltotta. A második félidő első nagy helyzetét is a nyíregyháziak dolgozták ki. Kalocsai lódult meg a felezővonaltól, egészen a tizenhatosig vezette a labdát, a lövését blokkolták a visszazáró debreceni védők, de a labda Györgyi elé került, aki senkitől sem zavartatva lőhetett 10 méterről, de rosszul találta el a játékszert, így felszabadított a hajdúságiak helyett.

A 63. percben találta először a kaput a Loki a mérkőzés során: Baráth 25 méteres próbálkozását védte Fejér. A félidő derekán már kijött a szorításból a Szpari, és olybá tűnt, mintha a debreceniek kezdenék a hitüket veszteni. Ekkor már szórványosan felcsendült a debreceni táborban a „Kurva gyenge!”. A 70. percben megint Grófnak kellett védenie egy hazai kontra végén, majd Szatmári dolgoztatta meg Fejért, aki magabiztosan hárított.

Az idő múlása sem segített a debreceni gárdán, amely a hajrában már hibát hibára halmozott. A hosszabbítás perceiben jártunk már, amikor az utolsó erőtartalékait is bevetette a DVSC, ami meghozta a gólt. Bal oldali szöglet után a labda átszállt a hosszú oldalra, ahol a csereként beállt Pintér érkezett, aki a léc bombázott.

1-1

A Szpari összességében remek teljesítményt nyújtott, és kis híján legyőzte a jobb erkből álló debrecenieket.

Hirdetés