Hároméves kisfia sérülését okozta a gondatlan apa Tiszavasváriban

Szabolcsihír

2020.06.05. 10:19

Hároméves kisfia sérülését okozta a gondatlan apa Tiszavasváriban
A Nyíregyházi Járási Ügyészségen indult az eljárás

Eljárást indítottak ellene.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészségen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntető eljárás egy Tiszavasváriban élő apa ellen, aki

kerékpárjával nem megfelelően rögzítve szállította 3 éves kisfiát, akinek menet közben a jármű küllői közé szorult a lába, és súlyosan megsérült.

A 24 éves férfi 2019 októberében, Tiszavasváriban kerékpározott a 3 éves gyermekével, akit ugyan gyermekülésben szállított, azonban csupán a gyermek testét rögzítette az üléshez, a kisfiú lábát nem csatolta be, így az szabadon mozoghatott - közölte a Szaolcsihírrel Borsodi-Buss Emese a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Az egyik utcán több kóbor kutya üldözni kezdte őket, ezért az apa menekülni kezdett, azonban gyermeke megijedt az állatoktól, a lábával kalimpálni kezdett.

Ekkor a jobb lába beakadt a mozgó kerékpár hátsó kerekének küllői közzé.

A kisfiú olyan súlyosan megsérült, hogy a lábát műteni is kellett.

A baleset azért következett be, mert az apa kerékpárral figyelmetlenül közlekedett, és gyermekét nem rögzítette biztonságosan a gyermekülésben.

Az ügyészség figyelembe vette, hogy a gyanúsított gyermeke sérült meg, és a baleset bekövetkeztében külső körülmény is közrejátszott, ezért az apával szemben az eljárást megszüntette, és a lehető legenyhébb jogkövetkezményt, a megrovást alkalmazta, valamint felhívta a gyanúsított figyelmét arra, hogy a jövőben fokozottabb figyelemmel és óvatosággal járjon el.

Tiszavasvárigondatlanság

Szóljon hozzá!

Hirdetés