Megszülte, majd azt mondta, találta a gyereket Tiszaeszláron

Szabolcsihír

2020.07.31. 11:28

Megszülte, majd azt mondta, találta a gyereket Tiszaeszláron

Megbánta.

Hirdetés

Hirdetés

Kiskorú veszélyeztetése miatt van büntető eljárás folyamatban azzal a 22 éves tiszaeszlári lány ellen, aki újszülött csecsemőjét titokban megszülte, majd az édesanyjával elhitette, hogy találta az újszülöttet.

A részletekről Borsodi-Buss Emese a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője közölte: a tényállás szerint a fiatal nő édesanyjával él közös háztartásban. 2019 elején teherbe esett, azonban terhességét a családja elől titkolta. 2019. november 10-én délelőtt

a lakóház wc-jében önállóan megszülte a gyermekét, majd a csecsemőt letisztította, és ruha nélkül kitette a lakóház ablakpárkányára.

Néhány perc múlva - cselekménye következményére ráébredve - kiment a házból, az ablakpárkányról bevette az újszülöttet és

bevitte a házba, azt állítva édesanyjának, hogy a gyermeket találta, majd értesítették a mentőket és a rendőrséget.

A kiérkező mentőápoló, aki az újszülöttet ellátta, megállapította, hogy testhőmérséklete 35,1 Celsius-fok, testfelületén néhány horzsolt sérülés van, egyébként egészséges, érett újszülött.

A fiatal anya a gyermeke gondozásából eredő kötelezettségét súlyosan megszegte,  veszélyeztette a gyermek testi fejlődését, ezért kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie.

Az ügyészség a nővel szemben az eljárást 2 évre felfüggesztette, mert úgy látta, hogy bár a vádemelés feltételei vele szemben fennálnak, azonban a tettét megbánta, és a szülői felügyeleti jogát is vissza szeretné kapni, nevelni akarja kiskorú gyermekét, ezért arra számítanak, az ügyészi felfüggesztéstől magatartásának kedvező változása várható.
Tiszaeszlárkiskorú veszélyeztetése

Szóljon hozzá!

Hirdetés