Négymilliárd forint fölé emelkedik a kisvárdai sportcsarnok költsége

Szabolcsihir.hu

2020.11.23. 13:21

Négymilliárd forint fölé emelkedik a kisvárdai sportcsarnok költsége
A csarnok 4 ezer nézőt is befogadhat majd (Illusztráció)

Kormánydöntés a 16 ezres városban megvalósítandó újabb beruházás ügyében.

Hirdetés

Hirdetés

A korábbi 3,5 milliárd forint helyett 4,24 milliárd forintot biztosít a kormány a kisvárdai multifunkciós sportcsarnok előkészítésére és megvalósítására, az erről szóló rendelet a november 21-i Magyar Közlönyben olvasható.

Mint ismert, a kormány még 2017-ben határozott a helyi futballstadion szomszédságában megépítendő, 4 ezer néző befogadására alkalmas sportcsarnokról, ahol elsősorban kézilabda és kosárlabda mérkőzéseket rendeznének. Abban az időben a jelenleg is a térség legbefolyásosabb politikusának számító, kisvárdai kötődésű Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterként a harmadik Orbán-kormány tagja volt. Seszták a 2018 tavaszán felálló negyedik Orbán-kormányban már nem kapott helyet, később a sportcsarnok-beruházás is akadozni kezdett. Az idén februárban harmadik alkalommal is kiírt közbeszerzési eljárás az mfor.hu cikke szerint júniusban végre eredményesnek bizonyult: a projekt megvalósítását a Nyírépszer Hungária Kft. nettó 3,26 milliárd forintért vállalta a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. és a Debreceni Mélyépítő Holding Kft. – közös – nettó 5 milliárdos árajánlata ellenében.

A mostani kormányrendelet alapján úgy tűnik, a költségek mégis meghaladják az ajánlati árat, hiszen a beruházásra fordítandó korábbi összeget több mint 700 millió forinttal megemelte a kabinet. 

A csarnoképítéssel összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket tavaly nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány. A szóban forgó pénzt 2023-ig, éves ütemezéssel bocsátják a beruházó állami fejlesztési cég, a BMSK Zrt. rendelkezésére.

KisvárdakormányberuházásSzabolcs-Szatmár-Beregsportcsarnok

Hirdetés

Szóljon hozzá!