Vonatbaleset Újfehértónál. Kettő! + FRISSÍTVE

Szabolcsihír

2021.04.20. 16:55

Vonatbaleset Újfehértónál. Kettő! + FRISSÍTVE
(Fotók: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala)

Egy mezőgazdasági vontatóval ütköztek.

Hirdetés

Hirdetés

Traktorral ütközött össze egy nyolc kocsiból álló személyvonat Újfehértónál, egy vasúti átjáróban. A baleset következtében a vasúti szerelvény kisiklott, négy kocsija felborult, négy kocsi leszakadt, de a síneken maradt – közölte április 20-án délután hivatalos honlapján a katasztrófavédelem.

Az elsődleges információk szerint tíz-tizenöt utas tartózkodott a vonaton. A balesethez az újfehértói önkormányzati tűzoltókat követően a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett, de további erők is elindultak.

A katasztrófavédelem később pontosította a baleset körülményeit: az újfehértói vasúti átjárónál dolgozó tűzoltóegységek tájékoztatása alapján a mezőgazdasági vontató előbb egy személyvonattal, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is ütközött. A baleset következtében az egyik szerelvény mozdonya és két kocsija teljesen, a harmadik kocsi részben futott le a sínekről, míg a negyedik vagon a síneken maradt. A másik vasúti szerelvénynek csupán a mozdonya károsodott.

A két szerelvényen összesen mintegy húsz utas tartózkodott. Az egységek folytatják a műszaki mentési munkálatokat, a vonatok utasaiért mentesítő autóbuszjáratot indítottak.

Frissítés: meghalt annak a traktornak a vezetője, amely két vonattal is ütközött kedden Újfehértónál, egy vasúti átjáróban. A Mávinform azt közölte, hogy az egyik vonat az ütközéstől kisiklott, a szerelvényen öt utas és a mozdonyvezető megsérült.

A Mávinform közölte: a baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tilos jelzést mutatott. Az ütközésben a Debrecenből Záhonyba induló, valamint a Záhonyból Püspökladányba tartó vonat érintett; utóbbi kocsijai siklottak ki, azon sérült meg a mozdonyvezető és több utas.
Kiemelték: a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszok közlekednek, ezért egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani. A pályaszakaszon a vasúti közlekedés várhatóan napokig szünetel majd.

Az MTI tudósítója a helyszínről azt közölte, hogy az első pótlóbusz már megérkezett az utasokért. A vasúti szerelvények az RTL Híradó helyszíni tudósítója szerint még este hatkor is a sínek mellett voltak, a mentés szakadó esőben zajlott. A tudósító hozzátette: a tévéstábokat sem engedik a baleseti helyszín közelébe.

Fotó: MTI/Balázs Attila
Fotó: MTI/Balázs Attila
Fotó: MTI/Balázs Attila

 

vonatbalesetÚjfehértó

Hirdetés

Szóljon hozzá!