Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lónyán felkészültek a menekültek fogadására

| 2022. 02. 24. | 20:10:00
Kárpátaljáról egyre többen érkeznek.
Lónyán felkészültek a menekültek fogadására
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lónyán február 24-én, csütörtökön délután több kárpátaljai menekült lépte át a határt. A Szabolcsihír úgy tudja, itt már felkészültek a menekültek fogadására, akik feltehetően már ezt a éjszakát is itt töltik. A régi iskolában, a látogatóközpontban, a kultúrházban, a kislónyai régi parókián biztosítanak szállást számukra.

Hosszabbított nyitvatartással üzemel két magyar-ukrán határátkelőhely - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n magyar és angol nyelven. Már csütörtök este is 23 óráig biztosítják a folyamatos határátlépést a Lónya-Harangláb és a Barabás-Kaszony közötti határátkelőhelyeken. Előreláthatólag február 28-áig naponta reggel 7 órától este 11 óráig vehetők igénybe határátlépésre.
A rendőrség hivatalos oldalán a határinfó menüpontban megtalálhatók az aktuális, folyamatosan frissülő információk.
Csütörtökön kora este valamennyi ukrán-magyar határátkelőnél legalább egyórás várakozási idő alakult ki a Magyarország felé tartó gépjárműforgalomban - írták, bár több olyan videó is napvilágot látott, mely azt mutatta, hogy az ukrán oldalon káosz volt, és hatalmas sorok kígyóztak az átkelésre várva. Többen gyalog keltek át a határon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés